Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Κώστας Φέρρης στην εκπομπή «Η δική μας...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Κώστας Φέρρης στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» | 13.11. 2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Κώστας Φέρρης
στην εκπομπή «Η δική μας πόλη»

Ημερομηνίες μετάδοσης: Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης είναι  καλεσμένος του Θέμη Ροδαμίτη στην εκπομπή «Η δική μας πόλη», που μεταδίδεται από τη «Φωνή της Ελλάδας»,  την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Ο σκηνοθέτης, συγγραφέας, στιχουργός και δημοσιογράφος θυμάται και συζητά με τον Θέμη Ροδαμίτη για τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο. Ακόμη, αναφέρεται στα πολλά και διαφορετικά ακούσματα που είχε από το οικογενειακό του περιβάλλον, τις βαθιές φιλίες που κράτησαν μέχρι τώρα και τις εμπειρίες του πάνω στη σκηνή, ως κομπάρσος, με σημαντικούς καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν στη πόλη.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην περίφημη σχολή την ελληνική σχολή του Καΐρου, Αμπέτειο όπου φοίτησε. Μιλάει για τις πιο χαρακτηριστικές συναντήσεις της ζωής του, για τη «συνεύρεσή» του με ομότεχνούς του, μεγάλους κινηματογραφιστές, που δημιούργησαν τον «Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο», αναφέρεται στις ταινίες του που έγραψαν ιστορία όπως «Το Ρεμπέτικο», στις μουσικές, τηλεοπτικές εκπομπές του που επί χρόνια παρουσιάστηκαν και έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το κοινό, αλλά και σε πολιτικά, κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάη του ’68, τον οποίο έζησε έντονα.

Ο Κώστας Φέρρης μιλάει επίσης, για τις πολλές πόλεις του κόσμου που έζησε, τα στέκια  και τις διαδρομές του.

Στην εκπομπή, παρουσιάζεται σπάνιο ηχητικό υλικό και τραγούδια που αγαπήθηκαν, σε στίχους του και μουσική Θέσιας Παναγιώτου και Σταυρού Ξαρχάκου.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, στις 12.00 ώρα Ελλάδας

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ