ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ: Πρωτότυπος διαδικτυακός διαγωνισμός στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Europeana Subtitled»...

ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ: Πρωτότυπος διαδικτυακός διαγωνισμός στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Europeana Subtitled» | 01-04.11.2022

ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ
Πρωτότυπος διαδικτυακός διαγωνισμός
στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Europeana Subtitled»
Από την 1η έως τις 4 Νοεμβρίου 2022

Tο Αρχείο της ΕΡΤ και ο Τομέας Μετάφρασης και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν από την 1η έως τις 4 Νοεμβρίου 2022 τον διαδικτυακό διαγωνισμό «Subbit! The supersonic subtitling contest».

Οι φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας του ΑΠΘ θα επιμεληθούν αγγλικούς υποτίτλους που έχουν δημιουργηθεί αυτόματα πάνω σε επιλεγμένα τεκμήρια του Αρχείου της ΕΡΤ, μέσω μίας καινοτόμου τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), αυτόματης αναγνώρισης ομιλίας και μετάφρασης, προσαρμοσμένης σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Europeana Subtitled», στο οποίο συμμετέχει το Αρχείο της ΕΡΤ μαζί με άλλους έξι μεγάλους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και οπτικοακουστικά αρχεία από όλη την Ευρώπη και έχει σκοπό την αύξηση της προσβασιμότητας και της επαναχρησιμοποίησης επιλεγμένου περιεχομένου της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής κληρονομιάς που είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Europeana.

Περισσότερες πληροφορίες https://subbit.eu/videos/campaigns/6/

#BroadcastingEurope  #EuropeanaSubtitled
Europeana.eu  Translated

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0HkgNMKGA5KNXyrbQG1Ev5Di2svvdHW3sarHfLVjqUJYk2ztGWqfseocWwa24EggBl&id=100063528042036&sfnsn=mo