Συνεργασία ΕΡΤ & ΕΛΠΕ για τη στήριξη παραμεθόριων περιοχών  και νησιών...

Συνεργασία ΕΡΤ & ΕΛΠΕ για τη στήριξη παραμεθόριων περιοχών  και νησιών της άγονης γραμμής 

Συνεργασία ΕΡΤ & ΕΛΠΕ για τη στήριξη
παραμεθόριων περιοχών  και νησιών της άγονης γραμμής 

Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών σε μικρά νησιά της άγονης γραμμής, καθώς και σε παραμεθόριες περιοχές, υλοποιεί η ΕΡΤ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ύστερα από συνεννόηση με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές σε Σάμο, Καστελόριζο,  Ανάφη, Φούρνους και Σχοινούσα, δρομολογήθηκε η διάθεση συνολικού ποσού 50.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα αιχμής που απασχολούν τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανομή του χρηματικού ποσού που προσέφεραν από κοινού η ΕΡΤ και η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, αφορά στις ακόλουθες ενέργειες:  

• ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ: Ενίσχυση 30.000€ για την επισκευή σχολικών μονάδων, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.

• ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ: Ενίσχυση 5.000€ για τη διαμόρφωση/επισκευή του σχολικού γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου των σχολικών μονάδων του Καστελόριζου.

• ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ: Ενίσχυση 5.000€ για τη συντήρηση της Αίθουσας Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Δήμου.

• ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ: Ενίσχυση 5.000€  για τη συντήρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων.

• ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ (ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ): Ενίσχυση 5.000€ για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σχοινούσας.