Τα Μουσικά Ραδιόφωνα της ΕΡΤ πάνε σινεμά μετά μουσικής στην Ταινιοθήκη της...

Τα Μουσικά Ραδιόφωνα της ΕΡΤ πάνε σινεμά μετά μουσικής στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος | 16.04.2024

Σινεμά και συναυλία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Μόνο για τους ακροατές των μουσικών σταθμών της ΕΡΤ
Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 17:00

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ «βάζουν τη μουσική» στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αστυγραφίες στην οθόνη», μια σύμπραξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδας με την Εθνική Πινακοθήκη που περιλαμβάνει 24 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, από την δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα, με θέμα την πόλη και την ανοικοδόμηση.

Τη μια από τις 7 μέρες του αφιερώματος, τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ «κλείνουν θέση» για τους ακροατές τους σε ένα μαγευτικό απόγευμα, όπου κινηματογράφος και ζωντανή μουσική γίνονται ένα.

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 17:00, προβάλλεται αποκλειστικά για τους ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος, του Τρίτου και του Kosmos, η ταινία του Νίκου Κούνδουρου, «Δράκος», μια από τις κορυφαίες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη, η οποία μάλιστα, έχει συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες για τον 20ό αιώνα.

Και αμέσως μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συναυλία του Rhythm Section της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με συνθέσεις που έντυσαν μεγάλες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου:  «Φαίδρα», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» και «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη, «Χάθηκε το φεγγάρι», «Κόκκινα φανάρια», «Ο χορός του Σάκαινα», «Ένα πρωινό» και «Άπονη ζωή» του Σταύρου Ξαρχάκου, «Εκείνος κι εκείνη» του Γιάννη Σπανού, «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» του Μάνου Λοΐζου, «Ταξίδι στα Κύθηρα» της Ελένης  Καραΐνδρου και «Πολιτική κουζίνα» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Συντονιστείτε με το Δεύτερο Πρόγραμμα, το Τρίτο και το Kosmos και εξασφαλίστε την παρουσία σας σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό και συναυλιακό γεγονός.

Περισσότερα για το πρόγραμμα του αφιερώματος εδώ.