«Τhe New Pope» – Η αριστουργηματική σειρά του Πάολο Σορεντίνο κάνει πρεμιέρα...

«Τhe New Pope» – Η αριστουργηματική σειρά του Πάολο Σορεντίνο κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 | Δευτέρα 12.04.2021

«The New Pope» 

Η αριστουργηματική σειρά του Πάολο Σορεντίνο

κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, στις 00:40

«Τhe New Pope»! Η συνέχεια της σειράς «The Young Pope» είναι ακόμη πιο συναρπαστική και κάνει πρεμιέρα, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, στις 00:40.

Με τη σκηνοθετική σφραγίδα του βραβευμένου με Όσκαρ Πάολο Σορεντίνο, η αριστουργηματική σειρά με πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο και Τζον Μάλκοβιτς σε ρεσιτάλ ερμηνείας, αλλά και  με guest εμφανίσεις, όπως αυτές της Σάρον Στόουν και του Μέριλιν Μάνσον σε ρόλους-έκπληξη, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, θα μυεί τους τηλεθεατές στα… άδυτα του Βατικανού.

Μαγικά κινηματογραφικά πλάνα, ποιητική αφήγηση, δηκτικό χιούμορ, έξυπνοι διάλογοι, εσωτερική ένταση και εξαιρετικό καστ ηθοποιών συνθέτουν το σκηνικό υπόβαθρο της σειράς, που καταγράφει με αριστοτεχνικό τρόπο την ιστορία του Πάπα Πίου ΙΓ΄, κατά κόσμον Λένι Μπελάρντο, του πρώτου Αμερικανού Πάπα, και του διαδόχου του, σερ Τζον Μπράνοξ.

Στο «Τhe New Pope», που αποτελεί σίκουελ της σειράς «The Young Pope», τη σκυτάλη για τον ρόλο του Πάπα, υπό το άγρυπνο… βλέμμα του προκατόχου του (Τζουντ Λο), παραλαμβάνει ο μοναδικός Τζον Μάλκοβιτς, σε μια ανατρεπτική ερμηνεία, που καθηλώνει από το πρώτο ώς το τελευταίο λεπτό. Έντονος σαρκασμός, σουρεαλιστικές σκηνές και υποβλητική ατμόσφαιρα απογειώνουν τη σειρά, που κατέκτησε κοινό και κριτικούς.

Στο «Τhe New Pope» θα δούμε και την Κύπρια ηθοποιό Κίκα Γεωργίου, στον ρόλο της Donna Divisa Rossa, αρχηγού μιας θρησκευτικής ομάδας, φιλικά προσκείμενης στον Πάπα.

Η υπόθεση…

Ο Πάπας Πίος ΙΓ΄ βρίσκεται σε κώμα. Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα, ο επικεφαλής του Βατικανού, Βοϊέλο (Σίλβιο Ορλάντο), φέρνει στο προσκήνιο έναν μετριοπαθή Άγγλο αριστοκράτη, τον μυστηριώδη σερ Τζον Μπράνοξ (Τζον Μάλκοβιτς), ως υποψήφιο για το χρίσμα, με το όνομα Ιωάννης Παύλος Γ΄. Εκτός από τα μυστικά του, ο νέος Πάπας έχει να αντιμετωπίσει την ειδωλολατρία, που έχει οικοδομηθεί γύρω από το όνομα του χαρισματικού προκατόχου του, Λένι Μπελάρντο (Τζουντ Λο), τα αμέτρητα σκάνδαλα της Εκκλησίας που βγαίνουν διαρκώς στο προσκήνιο, καθώς και την απειλή των ισλαμιστών.

  • Η σειρά, που αποτελείται από 9 επεισόδια, θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από την ΕΡΤ1 και θα είναι διαθέσιμη και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

«Τhe New Pope» 

Δραματική σειρά, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας-Ισπανίας-Αγγλίας-ΗΠΑ 2020

Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο

Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Τζον Μάλκοβιτς, Σάρον Στόουν, Σίλβιο Ορλάντο, Σεσίλ ντε Φρανς, Λουντιβίν Σανιέ, Χαβιέ Καμάρα

Δείτε το trailer της σειράς

Όσα συναρπαστικά θα δείτε στα επεισόδια…

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 1ο. Εννιά μήνες και πολλές μεταμοσχεύσεις καρδιάς αργότερα, ο Πάπας Πίος ΙΓ’ παραμένει σε κώμα, την ίδια ώρα που μια αίρεση τον έχει αγιοποιήσει. Ύστερα από παρότρυνση του Μπάουερ, ο Βοϊέλο πρέπει να επιλέξει τον διάδοχο του παπικού θρόνου, για να αναχαιτίσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Πάπα Πίου ΙΓ’.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 2ο. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βοϊέλο ταξιδεύει στην Αγγλία για να συναντήσει τον Μπράνοξ, με σκοπό να τον πείσει να αναλάβει τα καθήκοντα του Πάπα πριν από το κονκλάβιο. Οι καρδινάλιοι πιστεύουν ότι η μετριοπάθειά του θα επαναφέρει την τάξη στο Βατικανό. Όμως μια οικονομική συνωμοσία και η απειλή άγνωστων ισλαμιστών θα σταθούν εμπόδια, όπως και η παρουσία του Πίου ΙΓ’, που είναι ακόμα αισθητή.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 3ο. Ύστερα από αρκετή ενδοσκόπηση, ο Μπράνοξ αποδέχεται τον ρόλο του Πάπα. Σύντομα ανακοινώνει στους καρδινάλιους τα σχέδιά του, που είναι πολύ πιο ισορροπημένα από του προκατόχου του. Η Έστερ ξεκινά μια νέα σχέση, αλλά σύντομα δέχεται μια ανήθικη πρόταση με τεράστιο οικονομικό όφελος.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 4ο. Οι μοναχές απεργούν με αίτημα την καλύτερη αντιμετώπιση. Ύστερα από μια συνάντηση με τον Μέριλιν Μάνσον, ο Ιωάννης Παύλος Γ΄ επισκέπτεται τον Πίο ΙΓ΄ στο νοσοκομείο, στη Βενετία.

Κατά την επιστροφή του, ανακοινώνει τις θέσεις του στην κυβέρνησή του. Ο Καρδινάλιος Σπαλέτα εκβιάζει διακριτικά τον Πάπα, ενώ η Έστερ υποκύπτει.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 5ο. Η Σάρον Στόουν εκλιπαρεί τον Πάπα να αναθεωρήσει τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στους ομοφυλοφιλικούς γάμους. Μια τρομοκρατική επίθεση φέρνει τον Ιωάννη Παύλο Γ΄ στη Λούρδη, όπου δίνει ένα ηχηρό μήνυμα. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός αρχίζει να εκπέμπει την αναπνοή του Πίου ΙΓ΄.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 6ο. Η Έστερ, ανεξάρτητη πλέον, επιστρέφει στη μητέρα του Ατανάσιο. Ο Βοϊέλο επιχειρεί να προσεγγίσει τον Πάπα με αφορμή ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται οι συνωμότες, αλλά πετυχαίνει το αντίστροφο αποτέλεσμα. Μια ζωντανή συνέντευξη του Ιωάννη Παύλου Γ΄ θα δείξει σε όλους πόσο πραγματικά εύθραυστος είναι.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 7ο. Ο Πίος ΙΓ΄ διαψεύδει όλα τα ιατρικά δεδομένα και συνέρχεται από το κώμα στο οποίο είχε πέσει. Με άκρα μυστικότητα, ο γιατρός του τον κρύβει στο σπίτι του. Μια τρομοκρατική επίθεση στον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου ρίχνει τον Πάπα σε βαθιά κατάθλιψη και μια εξομολόγησή του στον Γκουτιέρεζ αποκαλύπτει τα πιο επικίνδυνα μυστικά του.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 8ο. Ο Μπάουερ ενημερώνει τον Βοϊέλο για την επιστροφή του Πίου ΙΓ΄ και για την αδυναμία που προβάλλει, το τελευταίο διάστημα, η Εκκλησία. Παρά τις προσπάθειες της Σοφία, ο Ιωάννης Παύλος Γ’ βρίσκεται σε κατάσταση φυγής. Οι συνωμότες βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο Πίος ΙΓ΄ επιστρέφει στο Βατικανό και γνωρίζει τον διάδοχό του.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, ώρα 00:40

Επεισόδιο 9ο. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνεχίζονται, αυτή τη φορά με μια κατάσταση ομηρίας σε ένα δημοτικό σχολείο. Οι δύο Πάπες έρχονται σε σύγκρουση σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος. Στο τέλος, όμως, ένας θα παραμείνει για να δώσει λύσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν την Εκκλησία. Ποιος θα είναι αυτός;

Βραβεία

  • Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς, 2020
  • Φεστιβάλ της Βενετίας, Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς, 2020
  • Βραβείο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, 2019
  • Ειδικό Βραβείο Καλύτερης Μεταγλωττισμένης Σειράς στην Ιταλία, 2019