Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία»...

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία» κάνει πρεμιέρα στο ERTFLIX | 14.06.2024

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ
«150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία»
κάνει πρεμιέρα στο
ERTFLIX

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο για ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας ήρθε στο ERTFLIX! Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία», που είναι διαθέσιμο στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, από σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και γυρίστηκε επ’ ευκαιρίας της 150ης επετείου του Ξενοδοχείου.

Ζωντανεύοντας την ιστορία με τη φωνή του Παύλου Τσίμα που ανέλαβε την αρχισυνταξία και την αφήγηση, αλλά και με μουσική που συνέθεσε ο Μίνως Μάτσας, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη διαχρονική σχέση της Μεγάλης Βρεταννίας με την εξέλιξη της Αθήνας: «Στην ιστορική σκιά του Παρθενώνα, 150 χρόνια τώρα, ένα Ξενοδοχείο γράφει τη δική του ιστορία. Στα σαλόνια της Μεγάλης Βρεταννίας χτυπούσε η καρδιά της πόλης. Στα δωμάτιά της φιλοξενήθηκαν μορφές θρυλικές, στους διαδρόμους της παίχτηκε και κρίθηκε πολλές φορές η μοίρα της Ελλάδας και κάτω από τα παράθυρά της έκανε παρέλαση η Ιστορία…».

Το σενάριο που υπογράφει η Νατάσα Σέγκου παρουσιάζει τις μαρτυρίες προσωπικοτήτων, όπως ο ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου «Μεγάλη Βρεταννία – Ένα ξενοδοχείο-σύμβολο» Άγγελος Φ. Βλάχος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, πρώην αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. και δισέγγονος του Ευστάθιου Λάμψα Απόστολος Δοξιάδης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, η βασίλισσα Άννα Μαρία, ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Κώστας Κωστής, ο πλοιοκτήτης και βασικός μέτοχος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Θανάσης Λασκαρίδης και η πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Χλόη Λασκαρίδη.

Αρχισυνταξία-αφήγηση: Παύλος Τσίμας
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Σενάριο: Νατάσα Σέγκου
Διευθυντής φωτογραφίας: Κωστής Νικολόπουλος
Μοντέρ: Θοδωρής Παπαδουλάκης, Στέλιος Μανταδάκης
Ηχολήπτες: Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Δημήτρης Κουκουβάνης
Ενδυματολόγος: Νατάσα Σαρρή
Μουσικός: Μίνως Μάτσας
Ηθοποιός: Νεφέλη Κουρή
Εκτέλεση παραγωγής: Indigo View
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ

Η πρόσοψη του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία τη δεκαετία του 1910
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία τη δεκαετία του 1960
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία σήμερα