Το «Μουσικό κουτί» του Τάκη Σούκα με καλεσμένους τη Βιολέτα Ίκαρη και...

Το «Μουσικό κουτί» του Τάκη Σούκα με καλεσμένους τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Γιάννη Διονυσίου στην ΕΡΤ1 | Δείτε πρώτοι τέσσερα βίντεο | Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Το «Μουσικό κουτί» του Τάκη Σούκα
με καλεσμένους τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Γιάννη Διονυσίου στην ΕΡΤ1
Δείτε πρώτοι τέσσερα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00

Τα τραγούδια του έγιναν τεράστιες επιτυχίες και με το ακορντεόν και το σαντούρι του σημάδεψε θρυλικές ηχογραφήσεις! Ο Τάκης Σούκας ανοίγει το «Μουσικό κουτί» της ζωής του την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη έχουν τη χαρά να παίξουν και να τραγουδήσουν μια επιλογή από τα πιο γνωστά τραγούδια του με τη βοήθεια του ίδιου του συνθέτη αλλά και δυο εξαιρετικών φωνών της νεότερης γενιάς, της Βιολέτας Ίκαρη και του Γιάννη Διονυσίου.

Στην παρέα έρχονται μέσα από τα τραγούδια τους ο Στράτος Διονυσίου, η Ελένη Βιτάλη, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Δήμητρα Γαλάνη! Ένα ταξίδι με τη φωνή της Βιολέτας  Ίκαρη στην «Ταχεία» και τα «Χάρτινα», τη φωνή του Γιάννη Διονυσίου στο «Έρωτα μου αγιάτρευτε» και το «Μη μου μιλάς με χείλη που καίνε»

Ο Τάκης Σούκας, έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία στο ελληνικό τραγούδι ξεκινώντας την δεκαετία του ‘60 ως σολίστας στο ακορντεόν και στο σαντούρι και στη συνέχεια χαρίζοντας αμέτρητες επιτυχίες στις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές. «Έχω μεγαλώσει, δεν έχω γεράσει κι έχω δύναμη και σχέδια για το μέλλον, αν ο Θεός το επιτρέψει» λέει και εκμυστηρεύεται ότι δεν εκπληρώθηκαν όλα τα όνειρά του. «Ήθελα να κάνω και άλλα πράγματα, διαφορετικά, γιατί με κατηγορούσαν για σουξεδάκια».

«Γεια σου, Τάκη Σούκα, με τα τραγούδια σου» φωνάζει η μπάντα του «Μουσικού κουτιού» στο jukebox και τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη παίζονται… αλλιώς!

«Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι» μας λέει με την υπέροχη φωνή του ο Γιάννης Διονυσίου.  Ο Τάκης Σούκας, ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική, τον συνοδεύει με το ακορντεόν, στο εμβληματικό τραγούδι, σε στίχους Νίκου Λουκά, που ερμήνευσε μοναδικά, πρώτη φορά, ο αξέχαστος Στράτος Διονυσίου. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/3-MM0Ld0myY

«Τα χάρτινα», σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, με τη φωνή της Βιολέτας Ίκαρη, και τη συνοδεία της Ρένας Μόρφη, μάς ξεσηκώνει. Με την ιδιαίτερη χροιά και την ξεχωριστή φωνή της, το τραγούδι ερμήνευσε πρώτη φορά η Δήμητρα Γαλάνη. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/8KUtb_NJJ38

«Ανοίχτε τα τρελάδικα» μάς λέει μοναδικά η Βιολέτα Ίκαρη, με τη συνοδεία του Τάκη Σούκα στο ακορντεόν και του Νίκου Πορτοκάλογλου στην κιθάρα. Οι στίχοι είναι του Βασίλη Παπαδόπουλου και η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού από την αξεπέραστη Ελένη Βιτάλη. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/OhFZLpVUPhg

«Έι καπετάνιε» τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου μαζί με την παρέα του «Μουσικού κουτιού». Σε στίχους της Σώτιας Τσώτου, το τραγούδι σφράγισε με την ερμηνεία του ο μοναδικός Στέλιος Καζαντζίδης. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/_-BvbLFOkow

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την εκπομπή.
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ