«Τo Tαξιδι του Αλφειού» – H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε...

«Τo Tαξιδι του Αλφειού» – H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε μια ονειρική μουσική παράσταση στην ERT World και στο ERTFLIX | 08.12.2022

«Τo Ταξίδι του Αλφειού»

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε μια ονειρική μουσική παράσταση στην ERT World και στο ERTFLIX
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 08.12.2022 στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Την  ονειρική μουσική παράσταση “Το Ταξίδι του Αλφειού” που παρουσιάστηκε στο Λιμάνι του Κατάκολου στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Φασόη, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ΕRT WORLD απόψε Πέμπτη 8  Δεκεμβρίου στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα. Η συναυλία θα αναρτηθεί ολόκληρη στην πλατφόρμα ERTFLIX την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου “Το Ταξίδι του Αλφειού” σε κείμενα – στίχους Έφης Παναγοπούλου. Τον εμβληματικό μύθο που περιγράφει την ιστορία του Αλφειού και της Αρέθουσας αφηγείται ο αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Η μυθική προσωπικότητα του Αλφειού ζωντανεύει από τον ταλαντούχο Βασίλη Μίχα και η αέρινη Χρύσα Ρώμα εμφανίζεται ως Αρέθουσα.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η μαγευτική σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Συμμετέχει το μουσικό σύνολο Λύραυλος.

Η ERTWORLD είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη δορυφορικά από τρεις διαφορετικούς δορυφόρους και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δορυφορικά, καλωδιακά και διαδικτυακά μέσω της διεθνούς εκδοχής του ERTFLIX.

Στην Ελλάδα οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν την ERT World ζωντανά από το ERTFLIX καθώς και από τις πλατφόρμες Nova και Cosmote.