«Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» – Αφιέρωμα στον Μάριο Ποντίκα ...

«Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» – Αφιέρωμα στον Μάριο Ποντίκα | 25.09.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
Αφιέρωμα στον Μάριο Ποντίκα
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00

Σ΄ έναν από τους κύριους εκπροσώπους της νέας ελληνικής δραματουργίας, στον Μάριο Ποντίκα ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» που μεταδίδεται την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00 από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ο Μάριος Ποντίκας συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία σε μερικές από τις πιο σημαντικές και ιστορικές πλέον ηχογραφήσεις του ραδιοφωνικού θεάτρου. Έργα του όπως «Εθνική Γιορτή», «Η Γυναίκα του Λωτ», «Εσωτερικαί Ειδήσεις», «Ο Γάμος», «Το Τρομπόνι», αλλά και μονόπρακτα θεατρικά όπως «Το Ενοίκιο», «Η Πίσω Σελίδα της Εφημερίδας», «Λυγμός», «Τα Σημεία Στίξεως», αποτελούν μέρος του Αρχείου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Από την πλούσια εργογραφία του συγγραφέα θα μεταδοθεί το θεατρικό έργο «Οι Θεατές», το οποίο ανέβηκε πρώτη φορά στην σκηνή του θεάτρου «ΣΤΟΑ» την θεατρική περίοδο 1978-1979. Η ραδιοφωνική μεταφορά του έργου, με τους συντελεστές της πρώτης εκείνης παράστασης, μεταδόθηκε από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά» τον Νοέμβριο του 1982. Το έργο προλογίζει ο συγγραφέας.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

Μουσική επιμέλεια-Ραδιοσκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Ρύθμιση ήχου: Νίκος Χανιώτης

Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γίτσα Γεωργοπούλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Αντώνης Αντωνίου