ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ: «Η ψευτοάρρωστη» (Διασκευή του θεατρικού έργου...

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ: «Η ψευτοάρρωστη» (Διασκευή του θεατρικού έργου «Ο ψεύτης» του Κάρλο Γκολντόνι) | Κυριακή 23.02.2025

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

«Η ψευτοάρρωστη»
(Διασκευή του θεατρικού έργου «Ο ψεύτης» του Κάρλο Γκολντόνι)
Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025, στις 20:30

Η θεατρική κωμωδία «Ο ψεύτης» του σπουδαίου Ιταλού κωμωδιογράφου Κάρλο Γκολντόνι, σε διασκευή, μετάφραση και ραδιοφωνική προσαρμογή με τον τίτλο «Η ψευτοάρρωστη», μεταδίδεται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025, στις 20:30, στην εκπομπή «Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», στο πλαίσιο της σειράς μεταδόσεων θεατρικών έργων από τον κόσμο της κωμωδίας.

Ο Γκολντόνι, καινοτόμος και ανανεωτής της Commedia dell’arte, αναμόρφωσε το ιταλικό θέατρο, καθώς δημιούργησε ήρωες απαλλαγμένους από την τυποποίηση και τα παγιωμένα κωμικά κόλπα, αντιπαραβάλλοντας την απλότητα, τη φυσικότητα και την ατομική ψυχολογία των ηρώων.

Η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση της ηχογράφησης πραγματοποιήθηκε από την εκπομπή «Το Θέατρο της Τετάρτης» τον Απρίλιο του 1970.

Μετάφραση-Ραδιοφωνική προσαρμογή: Ελευθερία Ντάνου
Μουσική επιμέλεια: Ευαγγελία Παρισάκη
Επιμέλεια ήχων: Δανάη Ευαγγελίου
Ρύθμιση ήχου: Στέφανος Ευαγγελίου

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιάννης Γκιωνάκης (Πανταλόνε-πλούσιος έμπορος), Σταύρος Ξενίδης (Αγαπητός ο φαρμακοποιός), Δήμος Σταρένιος (Καρκουένιο ο χειρουργός), Βασίλης Ανδρονίδης (Μερλίνι ο γιατρός), Γιάννης Κανδήλας (Μπουονατέστα ο γιατρός), Ευάγγελος Τραϊφόρος (Φαμπρίτσιο), Πάνος Βέλλιας (Λέλιο), Μιράντα Ζαφειροπούλου (Ροζάρουρα), Ρένα Βενιέρη (Βεατρίκη), Δήμητρα Ζέζα (Κολομπίνα), Τέλης Ζώτος (Ονέστης ο γιατρός)

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη