ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ: Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τον...

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ: Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο | Κυριακή 25.02.2024

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο
Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
 Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 22:00

 

Με τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη που θα μεταδοθεί στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 22:00, το αφιέρωμα στον σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαλακόπουλο (1938-2023).

Μέσα από την πολύχρονη συνεργασία του αξέχαστου ηθοποιού με το ραδιοφωνικό θέατρο, μεταδόθηκε ένα μικρό δείγμα της καλλιτεχνικής του προσφοράς, σε ρόλους οι οποίοι αναδεικνύουν το ιδιαίτερο ταλέντο του.

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, είναι ένα δείγμα από τα πρώτα βήματα του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, καθώς ως πρωτοετής σπουδαστής της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν, συμμετείχε στην θρυλική παράσταση του 1959 στο Ηρώδειο, η οποία μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Μικρή Αυλαία» τον Ιανουάριο του 1983.

Μετάφραση: Θρασύβουλος Σταύρου

Διασκευή: Ειρήνη Μάρρα

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου

Ρύθμιση ήχου: Βάγιας Αποστόλου

Εισηγήτρια δραματολογίου: Έλπη Μαλικένζου

Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα Ποντίκα

Στο ρόλο του Πεισθαίτερου ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Στους  άλλους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιώργος Μοσχίδης, Νίκος Γαροφάλλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κώστας Κοντογιάννης, Κάκια Ιγερινού, Γιώργος Παρτσαλάκης, Κώστας Κοκκάκης, Γιώργος Μπαγιώκης, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ντίνος Σούτης, Βασίλης Καίλας.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη