ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην ηθοποιό Μαργαρίτα Λαμπρινού στην εκπομπή «Το Θέατρο της...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην ηθοποιό Μαργαρίτα Λαμπρινού στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» | 20.11.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αφιέρωμα στην ηθοποιό Μαργαρίτα Λαμπρινού
στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 20 -11-22, στις 22:00

Την ηθοποιό Μαργαρίτα Λαμπρινού (1925-2022),αποχαιρετά η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», με ένα ξεχωριστό  αφιέρωμα, την Κυριακή  20 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00. Διακριτικά δυναμική ηθοποιός μιας γενιάς που σβήνει, η Μαργαρίτα Λαμπρινού, άφησε  πίσω της πολύχρονη και σημαντική καλλιτεχνική προσφορά.

Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μεταδίδεται το έργο της Γαλλίδας θεατρικής συγγραφέως, Marcelle Maurette, με τίτλο «Αναστασία». Γραμμένο το 1952, το έργο τοποθετείται στο Βερολίνο, 15 χρόνια μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων και τη σφαγή της αυτοκρατορικής οικογένειας στο Εκατερίνμπουργκ, όπου μια ομάδα Ρώσων εξόριστων νομίζουν ότι έχουν βρει έναν τρόπο να διεκδικήσουν την περιουσία που ανήκε  στο όνομα του αείμνηστου Τσάρου Νικολάου Β’. Καλούνται να αποδείξουν ότι η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία, η μικρότερη κόρη του Τσάρου,  είναι ακόμα ζωντανή.

Στην Ελληνική Ραδιοφωνία το έργο μεταφέρθηκε το 1973, σε μετάφραση, διασκευή και ραδιοφωνική προσαρμογή Βίκυς Βαρουτσή. Τον ρόλο της Μαρίας Φιοντόροβνα, μητέρας του Τσάρου Νικόλαου Β΄, τελευταίου ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας της Ρωσίας και γιαγιάς της Αναστασίας, ενσάρκωσε η Μαργαρίτα Λαμπρινού.

Ραδιοσκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος

Ρύθμιση ήχου: Γρηγόρης Γίγας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιάκωβος Ψαρράς (Ισαάκ Αμπράμοβιτς), Δημήτρης Βεάκης (Αρκάντι Αρκάντιεβιτς Μπούνιν), Νίκος Βανδώρος (Πιότρ Αλεξάνδροβιτς), Θάλεια Καλλιγά (Αναστασία), Γιώργος Τζαβέλας (δημοσιογράφος), Ξενοφών Σαζώτος (άγνωστη φωνή), Γιώργος Καρέτας (Κόλια Βασίλιεβιτς), Λούλα Ιωαννίδου (Ναταλία Τακόφσκι), Σπύρος Καλογήρου (Σεργκέι Σέντιεφ), Κώστας Σαντοριναίος (θαλαμηπόλος), Τζόλυ Γαρμπή (Αννούσκα Τσούτσεβα), Βασίλης Μητσάκης (πρίγκιπας της Χαϊδελβέργης), Χρήστος Κωνσταντόπουλος (χωρικός).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο: ertecho.gr/radio/trito/