ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Εκάβη» της Marina Carr | Κυριακή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Εκάβη» της Marina Carr | Κυριακή 19.06.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο
Άκου! Η παράσταση αρχίζει!
«Εκάβη» της Marina Carr
Πρεμιέρα στο ραδιόφωνο – Κυριακή 19 Ioυνίου 2022, ώρα 22:00

Οι νέες θεατρικές ηχογραφήσεις που μεταδίδονται από το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», συνεχίζονται την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 22:00, με το έργο «Εκάβη» της Ιρλανδής θεατρικής συγγραφέως Marina Carr.

O σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Οικονόμου, σημειώνει σχετικά με το έργο:

«Η Εκάβη και οι κόρες της υποδουλώθηκαν και μεταφέρθηκαν με πλοίο στη Θράκη, ως ξεριζωμένα θύματα ενός ανελέητου πολέμου που μάταια προσπαθούν να ελέγξουν τη μοίρα τους. Σήμερα, στον κόσμο που μας περιβάλλει, οι άνθρωποι πνίγονται με τα παιδιά τους στο Αιγαίο ή στη Λαμπεντούζα, ζητούν καταφύγιο και διέξοδο, καταδικασμένοι σε φορτηγά ψυγεία ή στοιβάζονται σε στρατόπεδα προσφύγων.

Οι χαρακτήρες της παράστασης αφηγούνται σε τρίτο και δεύτερο πρόσωπο, κλέβουν ο ένας τα λόγια του άλλου, εκφέρουν τις σκέψεις τους, περνούν αβίαστα απ΄την αφήγηση στην εμπλοκή, καθώς διαρκώς πλάθουν κι αναπλάθουν τον μύθο. Η ιστορία των γυναικών της Τροίας έχει μια ανησυχητική συγγένεια με την παγκόσμια αναταραχή και την αναγκαστική μετανάστευση, φαινόμενα που εκτυλίσσονται καθημερινά στον σύγχρονο κόσμο μας.

Οι διαχρονικοί χαρακτήρες του μύθου αποκτούν μια ενδιαφέρουσα ένταση και πολυπλοκότητα σ’ αυτό το καταγγελτικό και  συνάμα λυρικό έργο της Μarina Carr».

Μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Οικονόμου

Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία: Βασίλης Κορρές

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρένη Πιττακή (Εκάβη), Νίκος Ψαρράς (Αγαμέμνων), Γιάννης Στεφόπουλος (Οδυσσέας), Ελίνα Ρίζου (Πολυξένη), Ιωάννα Κολιοπούλου (Κασσάνδρα), Βασίλης Παλαιολόγος (Πολυμήστωρ), Στέλιος Δημόπουλος (Νεοπτόλεμος), Ιάσων Αγγελίδης (Πολύδωρος).

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Δείτε το trailer

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, ώρα 22:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»

«Εκάβη» της Marina Carr

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma