ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ «Αφιέρωμα στον συνθέτη και αρχιμουσικό Άλκη Μπαλτά»...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ «Αφιέρωμα στον συνθέτη και αρχιμουσικό Άλκη Μπαλτά» | Σαββατοκύριακα 21 & 22, 28 & 29 Μαΐου, 4 & 5 Ιουνίου 2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

Με τον Γιώργο Ντόβολο
«Αφιέρωμα στον συνθέτη και αρχιμουσικό Άλκη Μπαλτά»
Ημερομηνίες μετάδοσης: Σαββατοκύριακα 21 & 22,  28 & 29 Μαΐου,
4 & 5 Ιουνίου 2022, στις 07:00

Ένα εκτενές αφιέρωμα στην καλλιτεχνική διαδρομή του συνθέτη και αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά θα παρακολουθήσουν οι ακροατές στο Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Εγνατία Οδός», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Ντόβολος.
Ειδικότερα, τα Σαββατοκύριακα 21 & 22, 28 & 29 Μαΐου, 4 & 5 Ιουνίου 2022, στις 7 το πρωί, ο Άλκης Μπαλτάς μιλάει για τις μνήμες, τις κερδισμένες εμπειρίες, τους ανθρώπους και τους τόπους που τον ενέπνευσαν.
Κατατίθεται έτσι μια συνολική ζωντανή μαρτυρία που συνθέτει πολλαπλές σημαντικές ιστορικές δράσεις, συναντήσεις αλλά και δημιουργικές πραγματώσεις.
Επίσης, περιγράφεται ο μόχθος κατάκτησης «νέων ποιοτήτων» στη μουσική ερμηνεία και δημιουργία, μέσα από τον σχηματισμό νέων κινήτρων έμπνευσης και συνεργασιών από τις ίδιες τις σκληρές συνθήκες και τους ίδιους τους ανθρώπους.

Σημαντικό ρόλο για τον Άλκη Μπαλτά διαδραματίζει η διαρκής αγωνία για την αναζήτηση ενός υψηλότερου επιπέδου μουσικών αισθητικών κριτηρίων και η αντίστοιχη ευθύνη για την κοινωνική συμμετοχή και συναντίληψη.
Ο Άλκης Μπαλτάς περιγράφει τις δοκιμασίες και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτμου και την παγκόσμια απήχησή του. Ακόμη, μιλάει για τη μακρόχρονη συνεργασία του με μουσικούς Οργανισμούς στην Κύπρο, την Κέρκυρα, τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και την Ορχήστρα Νέων ΦΕΚ, ενώ αποσπάσματα από επιλεγμένα έργα του συνθέτη θα μεταδίδονται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.