ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η διοργάνωση 3rd Workshop on Women Composers του Τμήματος Μουσικών...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η διοργάνωση 3rd Workshop on Women Composers του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στην εκπομπή «Κριτικός λόγος» | 05 & 06.10.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η διοργάνωση 3rd Workshop on Women Composers του Τμήματος
Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στην εκπομπή «Κριτικός λόγος»


Με τον Θάνο Μαντζάνα

Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, στις 18:00

Τη διοργάνωση 3rd Workshop on Women Composers, αποτέλεσμα σύμπραξης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και άλλων τεσσάρων φορέων από ισάριθμες χώρες, με σκοπό την ανάδειξη των Ευρωπαίων συνθετριών και του έργου τους, σχολιάζει και παρουσιάζει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας στην εκπομπή «Κριτικός λόγος», την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, στις 18:00, στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Το 3rd Workshop on Women Composers εστιάζει στις Ελληνίδες συνθέτριες και περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στην αίθουσα AULA της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στη μουσική σκηνή «1000+2 Νύχτες», την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτιρίου του ΕΚΠΑ. Στις συναυλίες, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ θα παρουσιάσουν έργα Ελληνίδων συνθετριών.

Ο Θάνος Μαντζάνας συζητάει για τη σημαντική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση, με προσκεκλημένη στο στούντιο του Τρίτου Προγράμματος, τη δρ Αναστασία Γεωργάκη, καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του Τμήματος. Η Αναστασία Γεωργάκη μιλάει για τις Ελληνίδες συνθέτριες, αλλά και συνολικά για τη θέση των γυναικών στη μουσική δημιουργία.

Παράλληλα, η εκπομπή δίνει μία πρόγευση από τα έργα των Ελληνίδων συνθετριών που θα ακουστούν. Θα μεταδοθούν, μεταξύ άλλων, έργα των Μαρίας Φωσκαρίνας Δαμασκηνού, Ελένης Λαμπίρη, Vivien Lambelet, Ρένας Κυριακού και των σύγχρονων συνθετριών Κωνσταντίας Γουρζή, Σοφίας Καμαγιάννη, Φανής Κοσώνα, Ασπασίας Νασοπούλου, Λίνας Τόνια, Δήμητρας Τρυπάνη και Καλλιόπης Τσουπάκη. Η δρ Αναστασία Γεωργάκη παρουσιάζει συνοπτικά κάθε συνθέτρια και το έργο της.