ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η εικαστικός Μαρία Βαρελά στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η εικαστικός Μαρία Βαρελά στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | 19.11.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένη η εικαστικός Μαρία Βαρελά
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00

Την εικαστικό Μαρία Βαρελά συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα, για μια αναλυτική συζήτηση γύρω από το έργο της που διακρίνεται για τον δημιουργικό επανασχεδιασμό παραδοσιακών μοτίβων και συμβόλων.

Το έργο της εικαστικού εμπλουτίζει την έννοια της παράδοσης, εστιάζοντας στις δημιουργικές εφαρμογές των νέων τεχνολογιών, την υφαντική οπτικοποίηση δεδομένων και την παραγωγή σε συνεργασία με κοινότητες γυναικών. Η Μαρία Βαρελά πειραματίζεται με τρόπους που το αρχειακό γεγονός μεταγράφεται από το ψηφιακό περιβάλλον στον φυσικό κόσμο. Η καλλιτέχνιδα δημιουργεί ψηφιακά και φυσικά αντικείμενα, συστήματα και εκδηλώσεις, διερευνώντας έννοιες όπως η ταυτότητα, η μνήμη, η παράδοση και οι κατασκευές αυτών.
Στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος θα μιλήσει για τις εμπειρίες της σε τόπους και τρόπους εργασίας, δίνοντας μια εντελώς νέα διάσταση σε καταστάσεις που κλασικά είναι συνδεδεμένες με τη συλλογικότητα και τη χειροτεχνία.

Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτέχνιδες της γενιάς της, ενώ η έως τώρα διαδρομή της σχετίζεται με εκθέσεις που ανιχνεύουν ζητήματα ταυτότητας, εντοπιότητας και συμβόλων.

Ακούστε την εκπομπή και στο ertecho.gr/radio/trito/