ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η επιμελήτρια εκθέσεων Ηλιάνα Φωκιανάκη στην εκπομπή «Η εποχή των...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η επιμελήτρια εκθέσεων Ηλιάνα Φωκιανάκη στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 06.01.2024

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η επιμελήτρια εκθέσεων Ηλιάνα Φωκιανάκη
στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, στις 19:00

Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, που μεταδίδεται το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα, φιλοξενεί την επιμελήτρια εκθέσεων, θεωρητικό και εκπαιδευτικό με έδρα την Αθήνα και το Ρότερνταμ, Ηλιάνα Φωκιανάκη.

Η έρευνα της Ηλιάνας Φωκιανάκη επικεντρώνεται σε μορφές και μορφοποιήσεις εξουσίας, καθώς και στον τρόπο εκδήλωσής τους υπό την επίδραση της γεωπολιτικής, της εθνικής ταυτότητας και των πολιτιστικών και ανθρωπολογικών ιστοριών. Το 2013 ίδρυσε το State of Concept Athens, τον πρώτο μη κερδοσκοπικό οργανισμό του είδους του στην Ελλάδα, τον οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα. Το State of Concept έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Forensic Architecture, Kader Attia, Sanja Ivekovic, Laure Prouvost, Jonas Staal, Hito Steyer, Λουκία Αλαβάνου, ενώ ο εκθεσιακός χώρος παίρνει διαφορετικές μορφές κάθε φορά για τις ανάγκες προβολών και εγκαταστάσεων. Η Ηλιάνα Φωκιανάκη αναφέρεται στις κυριότερες παρουσιάσεις των δέκα χρόνων λειτουργίας του State of Concept εξηγώντας τα κριτήρια επιλογής των καλλιτεχνών που παρουσιάζει με κύρια αναφορά στον Γάλλο -Αλγερινό καλλιτέχνη Kader Attia και στο έργο του «Το Μουσείο της Επούλωσης».