ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η επιμελήτρια εκθέσεων και συγγραφέας Ξένια Καλπακτσόγλου στην εκπομπή «Η...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η επιμελήτρια εκθέσεων και συγγραφέας Ξένια Καλπακτσόγλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | 27.05.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καλεσμένη η επιμελήτρια εκθέσεων και συγγραφέας
Ξένια Καλπακτσόγλου 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 19:00

Την επιμελήτρια εκθέσεων και συγγραφέα Ξένια Καλπακτσόγλου συναντάει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου, στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ως ιδρυτική διευθύντρια της Μπιενάλε της Αθήνας, η Ξένια Καλπακτσόγλου μιλάει για το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, καθώς και για τη δική της πορεία στη σκηνή της σύγχρονης τέχνης. Επιπλέον, θυμάται τα νεανικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, το περιβάλλον της δεκαετίας του ’80 στην τέχνη και τη μουσική, καθώς και τα χρόνια στο Λονδίνο, ενώ περιγράφει το κλίμα μέσα στο οποίο συναντήθηκε με καλλιτέχνες και αναδυόμενες σκηνές στην αγγλική τέχνη τη δεκαετία του ’90.

Η Ξένια Καλπακτσόγλου είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου για τα Αστικά Κοινά (LUC), μιας ερευνητικής ομάδας με έδρα την Aθήνα, που αποτελείται από αρχιτέκτονες, ερευνητές, επιμελητές, καλλιτέχνες και ανθρωπολόγους.

Info

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»

Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 19:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Live Streaming: ertecho.gr/radio/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma