ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η επιμελήτρια και κριτικός τέχνης Δέσποινα Ζευκιλή στην εκπομπή «Η εποχή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η επιμελήτρια και κριτικός τέχνης Δέσποινα Ζευκιλή στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 5.11.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένη η επιμελήτρια και κριτικός τέχνης Δέσποινα Ζευκιλή
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00

Η επιμελήτρια σύγχρονης τέχνης και κριτικός τέχνης Δέσποινα Ζευκιλή είναι από τα πρόσωπα που συμμετείχαν κριτικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης εικαστικής σκηνής της Αθήνας, ενώ αρθρογραφεί εδώ και δεκαετίες σε γνωστό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού, ασκώντας ουσιαστική κριτική για την τέχνη. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις κριτικού τέχνης που παρακολουθεί μέσα και έξω από τη χώρα τις αλλαγές στο εικαστικό περιβάλλον γράφοντας συστηματικά  γι αυτό.

Στην εκπομπή «Η Εποχή των εικόνων στο Τρίτο» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00, η Δέσποινα Ζευκίλη θα συνομιλήσει με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου για την έννοια και τη σημασία της κριτικής του έργου τέχνης καθώς σκιαγραφεί την Αθηναϊκή σκηνή, με αναφορές στους λόγους που σχηματίσθηκε το πρόσωπό της. Η Ζευκίλη θα πάρει θέση για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες, οικολογία, ανθρώπινα δικαιώματα, ακτιβισμός, ενώ θα μιλήσει και για την δική της σχέση με τον Ευρωπαϊκό Νότο και την καλλιτεχνική του δυναμική.

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 / www.ertecho.gr/trito