ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η κεραμίστρια και γλύπτρια Μαρίτσα Τραυλού στην εκπομπή «Η εποχή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η κεραμίστρια και γλύπτρια Μαρίτσα Τραυλού στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 09.07.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένη η κεραμίστρια και γλύπτρια Μαρίτσα Τραυλού

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στις 19:00

Την κεραμίστρια και γλύπτρια Μαρίτσα Τραυλού συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που μεταδίδεται το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 στις 19:00 από το Τρίτο Πρόγραμμα, σε μια συζήτηση συζήτηση με αναφορά στις παραστάσεις της, που προέβαλαν τη θεματολογία μιας μεγάλης σε διάρκεια και ποιότητα κεραμικής δουλειάς. Σε περισσότερα από 30 χρόνια επίμονης εργασίας και ανίχνευσης του υλικού της, αποδόθηκαν ευφάνταστες δημιουργίες και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις.

Η Μαρίτσα Τραυλού δουλεύει αδιάλειπτα, εφαρμόζοντας επίπονες τεχνικές της κεραμικής για την ολοκλήρωση των έργων της, που έχουν ως θεματικό άξονα τον κόσμο του βυθού. Μιλά για το έργο της, αποκαλύπτοντας μυστικά και βιώματα, μέσα από τα οποία γεννήθηκαν στέρεες και δυναμικές φόρμες από πορσελάνη, ως ένας κόσμος μαγικός που πατά στην παρατήρηση, την τέλεια εκτέλεση και τεχνική, τη δυνατή αίσθηση υφής και χρώματος, σύνθεσης και πύκνωσης, έντασης και ακρίβειας.

H καλλιτέχνις περιγράφει βήμα προς βήμα τον τρόπο εργασίας της αλλά και τις εικόνες στη φύση που αποτελούν για εκείνη πηγή εκ νέου δημιουργίας και έμπνευσης. Οι πορσελάνινες φόρμες της σχηματίζουν λεπτεπίλεπτα σμήνη ψαριών, ενώ μέσα από την κίνησή τους, ζωντανεύει την αίσθηση της αιώνιας ζωής, την αίσθηση μιας συνεχούς κίνησης και ανέλιξης. Πρόκειται για μια σπουδαία περίπτωση δημιουργού κεραμικής, με απόλυτα προσωπικό ύφος και αστείρευτη επιμονή για ομορφιά και αρμονία στο αποτέλεσμα.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στις 19:00

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» – Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καλεσμένη η κεραμίστρια και γλύπτρια Μαρίτσα Τραυλού

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma