ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Κλασικά… και άλλα» – νέα εκπομπή | Σάββατο 29.10.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Κλασικά… και άλλα» – νέα εκπομπή | Σάββατο 29.10.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Κλασικά… και άλλα» 
με τον Νίκο Κανελλόπουλο

 Πρεμιέρα: Σάββατο 29.10.2022 στις 15.00

«Κλασικά ….και άλλα» είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής στο Τρίτο Πρόγραμμα, που θα επιμελείται και θα παρουσιάζει ο Νίκος Κανελλόπουλος.  Κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, και  θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή  στις 15:00.

Ο Νίκος Κανελλόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός με πολυετή εμπειρία, μας πληροφορεί ότι για την ακρόαση της δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις στην κλασική μουσική.

Τα μόνα απαραίτητα στοιχεία είναι δύο: Η αγάπη για τη μουσική και η επιθυμία να μάθει κανείς περισσότερα.

Μέσα από τις εκπομπές αυτές θα αποκαλύπτονται τα μυστικά της μουσικής, οι μικρές και μεγάλες ιστορίες, γνωστών και άγνωστων έργων, γνωστών και άγνωστων συνθετών. Και, προς το τέλος κάθε εκπομπής, θα ακούγονται τα… «άλλα» μουσικά είδη, όπως μιούζικαλ, μουσική του κινηματογράφου -κατά προτίμηση σε συμφωνική μορφή- διασκευές και συγκριτικά ακούσματα.

Συχνά θα παρουσιάζονται έργα στις  επετείους. Για παράδειγμα, στην πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, θα ακούσουμε το έργο «Εισαγωγή στον Don Giovanni» του Μότσαρτ, η πρεμιέρα  του οποίου πραγματοποιήθηκε στις  29/10/1787. αλλά και τη Συμφωνία αρ.1 «της Λεβεντιάς» του Καλομοίρη, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου.

Στη δεύτερη εκπομπή, Κυριακή 30 Οκτωβρίου,  θα μεταδοθεί μια ηχογράφηση του Λεωνίδα Καβάκου, με αφορμή την γενέθλια ημέρα του κορυφαίου Έλληνα βιολονίστα.

Μια εκπομπή με το βλέμμα στη θετική πλευρά της ζωής που φιλοδοξεί να προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία, υπέροχη μουσική με σημαντικούς ερμηνευτές.

Πατάς play κι ακούς!

Όλος ο κόσμος σ’ ένα ραδιόφωνο!

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |https://www.ertecho.gr/radio/trito/

Ο Νίκος Κανελλόπουλος