ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Μαθήματα πιάνου» με τον Τίτο Γουβέλη – Νέα εκπομπή |...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Μαθήματα πιάνου» με τον Τίτο Γουβέλη – Νέα εκπομπή | Από Σάββατο 11.03.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Μαθήματα πιάνου»
Με τον Τίτο Γουβέλη

Από το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 16:00

Ο διακεκριμένος πιανίστας Τίτος Γουβέλης μάς γνωρίζει τους θησαυρούς πιανιστικής εργογραφίας του 20ού αιώνα, στη νέα εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Μαθήματα πιάνου», που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 16:00, και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή την ίδια ώρα.

Ο Τίτος Γουβέλης έχει βαθιά γνώση του πιανιστικού ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, αλλά και πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο, ως κειμενογράφος μουσικών έργων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αλλά και ως τακτικός ομιλητής σε εισαγωγικές ομιλίες πριν από συναυλίες.

Ο βιρτουόζος σολίστ του πιάνου και θεωρητικός της μουσικής παραδίδει… ραδιοφωνικά «Μαθήματα πιάνου», με στόχο να δώσει την ιδιαίτερη θέση που αξίζει στο όργανο, το οποίο υπήρξε ανέκαθεν πιστός συνοδοιπόρος των συνθετών.

Σκοπός της εκπομπής είναι η παρουσίαση των συνθέσεων και του ιστορικού τους πλαισίου, απελευθερωμένη από κάθε ακαδημαϊσμό, με έμφαση στα στοιχεία αυτά που καθιστούν κάθε ακρόαμα πιο προσιτό και απολαυστικό και αποκαλύπτουν την άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη της πιανιστικής δημιουργίας.

Τίτος Γουβέλης

Info

«Μαθήματα πιάνου»

Από το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 16:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma