ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο εικαστικός Διονύσης Χριστοφιλογιάννης στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο εικαστικός Διονύσης Χριστοφιλογιάννης στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | 18.11.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο εικαστικός Διονύσης Χριστοφιλογιάννης
στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, στις 19:00

 

Τον πολυσχιδή εικαστικό καλλιτέχνη Διονύση Χριστοφιλογιάννη συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που μεταδίδεται το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Μέσα από πρωτότυπους τρόπους, ο Διονύσης Χριστοφιλογιάννης έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, αφού πετυχαίνει με τα έργα του να κεντρίσει βαθύτερα συναισθήματα και να προβληματίσει. Μεταξύ άλλων, μιλάει για το έργο «Ο στρατός του Γκούμα», που πρόσφατα παρουσίασε στον Ελαιώνα στην έκθεση «Χθόνιο και Ανρωπόκαινος», σε επιμέλεια του Δημήτρη Τρίκα, το οποίο συζητήθηκε πολύ.

Επίσης, ο Διονύσης Χριστοφιλογιάννης είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Space52» και του περιοδικού «One after another» στην Αθήνα, το οποίο είναι κομμάτι του οργανισμού αυτού. Το όνομά του χώρου έχει αναφορά στον δρόμο του Βοτανικού, στην οδό Καστοριάς 52, όπου και βρίσκεται. Έτσι, ένα παλιό φαναρτζίδικο γίνεται χώρος Τέχνης σε μια όμορφη γειτονιά. Το «Space52» υποστηρίζει καλλιτέχνες με έδρα την Αθήνα και αναζητά συνεχώς συνεργασίες με χώρους Τέχνης και επαγγελματίες από το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα, χρησιμεύει ως κόμβος για τοπικούς και διεθνείς δημιουργικούς ανθρώπους, διανοούμενους και θεωρητικούς.