ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο εικαστικός και αρχιτέκτονας Μανώλης Μπαμπούσης στην εκπομπή «Η εποχή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο εικαστικός και αρχιτέκτονας Μανώλης Μπαμπούσης στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | 03.12.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένος ο εικαστικός και αρχιτέκτονας Μανώλης Μπαμπούσης
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00

Τον εικαστικό και αρχιτέκτονα Μανώλη Μπαμπούση συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Με την έκθεση «Ο κήπος», στον εκθεσιακό χώρο της ΑΣΚΤ, «Ν. Κεσσανλής», ο Μανώλης Μπαμπούσης μάς ξετυλίγει ένα πολυμεσικό πορτραίτο του. Μιλάει στην Κατερίνα Ζαχαροπούλου για το σύνολο της έκθεσης που αποτελείται από παλαιά και νέα έργα της μακριάς διαδρομής του, φωτογραφίες, βιντεοπροβολές εικόνων, σχέδια, εγκαταστάσεις και ηχητικά έργα.

Ο Μανώλης Μπαμπούσης, φωτογράφος, εικαστικός και αρχιτέκτονας, ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ είναι ένας αιχμηρός κριτικός της καταναλωτικής κοινωνίας, των θεσμών, ακόμη και της τέχνης. Όπως ο ίδιος λέει, είναι ένας «παραγωγός ουτοπίας». Ο τίτλος της έκθεσης θυμίζει πως το 2011, με τη μελέτη, οργάνωση και επίβλεψή του και με τη στήριξη της τότε Πρυτανείας, το πάρκινγκ της Σχολής μετατράπηκε σε κήπο. Ο Μανώλης Μπαμπούσης μιλάει για όλα τα στάδια της πορείας του με αναφορές σε έργα και κείμενα, ενώ για πρώτη φορά εκθέτει τα μεγάλα «σχέδια ψηφιδωτά» 2021-2022 και μία νέα εγκατάσταση, ένα παιχνίδι συγκρούσεων μεταξύ αρχιτεκτονικής και φύσης με νέες και παλιότερες φωτογραφίες.