ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο εικαστικός καλλιτέχνης Χρήστος Αθανασιάδης στην εκπομπή «Η εποχή των...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο εικαστικός καλλιτέχνης Χρήστος Αθανασιάδης στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 23.07.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένος ο εικαστικός καλλιτέχνης Χρήστος Αθανασιάδης 
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, στις 19:00

Τον ζωγράφο Χρήστο Αθανασιάδη φιλοξενεί η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα, για μια ανάγνωση της ιδιαίτερης ζωγραφικής του, με χαρακτηριστικά θέματα τις πόλεις, τους μύθους, τα παράξενα τοπία, τη μοναχικότητα και τους χαμένους παραδείσους. Στη δουλειά του, ο Αθανασιάδης προσπαθεί να ερευνήσει την έννοια του χαμένου παράδεισου σε αντιδιαστολή με την κυνική σκληρή πραγματικότητα. Περιγράφει την προσωπική κόλαση του ανθρώπου και το πώς ο ίδιος αναζητεί την πλήρη ομορφιά ενός ιδεατού παράδεισου.

Με επιτοίχια έργα σε καμβά με λάδι και κάρβουνο και μέσα από τη λεπτομερή του γραφή, περιγράφονται ιδεατά τοπία, αλλά και σκληρές ανθρώπινες σκηνές, στιγμές λύπης, απόγνωσης, οργής. Τα αρνητικά ανθρώπινα συναισθήματα αντιπαραβάλλονται με την ομορφιά της φύσης. Κατά τη μεταξύ τους συζήτηση αναφέρονται λογοτεχνικά κείμενα όπως εκείνα των Ιτάλο Καλβίνο, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Τζον Μίλτον, που επηρέασαν τον ζωγράφο στην απόδοση των θεμάτων του.

Ο Χρήστος Αθανασιάδης σπούδασε στην Accademia di Belle Arti di Milano (Brera) ζωγραφική με τον Diego Esposito, ανατομία με τον Vittorio Bucciarelli, και ιστορία της Τέχνης με τον Antonio D’ Avossa. Αποφοίτησε με άριστα (110/110) και με έπαινο στη ζωγραφική και την ιστορία της Τέχνης.

Info:

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, στις 19:00

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» – Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καλεσμένος ο εικαστικός καλλιτέχνης Χρήστος Αθανασιάδης

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma