ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο κορυφαίος τρομπετίστας και μαέστρος Χόκαν Χάρντενμπεργκερ στην εκπομπή «Πινέλα...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο κορυφαίος τρομπετίστας και μαέστρος Χόκαν Χάρντενμπεργκερ στην εκπομπή «Πινέλα για χρώματα και ορχήστρα» | 26.02.2024

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κορυφαίος τρομπετίστας και μαέστρος Χόκαν Χάρντενμπεργκερ
στην εκπομπή «Πινέλα για χρώματα και ορχήστρα»
με τον Γιώργο Μαρκάκη
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, στις 24:00

Ο Σουηδός Χόκαν Χάρντενμπεργκερ (Håkan Hardenberger), ο πιο προβεβλημένος σολίστ τρομπέτας της εποχής μας, φιλοξενείται στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Πινέλα για Χρώματα και Ορχήστρα», τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το βράδυ.

Με εμφανίσεις σε φημισμένες αίθουσες και συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, αναλαμβάνοντας συχνά τον διττό ρόλο σολίστ και μαέστρου, ο Χάρντενμπεργκερ συνεργάστηκε με σημαντικούς σύγχρονους συνθέτες, αποτέλεσμα της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας του ως ερμηνευτής, οι οποίοι έγραψαν ειδικά γι’ αυτόν ευφάνταστα έργα, που διευρύνουν το ρεπερτόριο, αλλά και τα εκφραστικά μέσα του οργάνου.

Ο επιφανής μουσικός μιλάει στον Γιώργο Μαρκάκη για την πρώτη γνωριμία του με την τρομπέτα, για την επήρεια των γεγονότων της ζωής στο καλλιτεχνικό έργο, το πώς βιώνει ο ίδιος τη διαφορά ανάμεσα στην κλασική μουσική και την τζαζ, καθώς και την αναμέτρηση του με απαιτητικά έργα. Μιλάει, επίσης, για τον Stravinski και τον Haydn, αλλά για και για νέους και ενδιαφέροντες συνθέτες που προωθεί μέσα από τις εμφανίσεις και ηχογραφήσεις του απέναντι στην επιφυλακτική στάση της κοινωνίας στο έργο των νέων δημιουργών. Για τη λυτρωτική δύναμη του χιούμορ απέναντι στο τραγικό της ζωής, αλλά και για… το ποδόσφαιρο.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 / www.ertecho.gr/trito