ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Γασπαράτος στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Γασπαράτος στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 12.11.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένος ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Γασπαράτος
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00

Τον μουσικό, συνθέτη και καλλιτέχνη του ψηφιακού ήχου (sound artist) Σταύρο Γασπαράτο συναντά η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στον Τρίτο» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00, με αφορμή το πολυμεσικό έργο «Lapse» που παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το καλοκαίρι σε συνεργασία με τον Lars Jan.

Δύο δυναμικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς ενώθηκαν  σε μια υποβλητική οπτικοακουστική εγκατάσταση, που εκμηδενίζει το χρόνο και τις αποστάσεις δημιουργώντας  ένα ταξίδι-εμπειρία για τον επισκέπτη. Μιλά για το σύνολο της διαδρομής του στον πειραματικό ήχο, τη σχέση του με την εικόνα αλλά και για το τελευταίο του  project  στο πλαίσιο του World Weather Network  σε συνεργασία με τον οργανισμό ΝΕΟΝ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «112, Climate Tone», εκπέμποντας από την Ελλάδα ένα ηχητικό σήμα για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική κρίση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διαφορετικούς «μετεωρολογικούς σταθμούς» – ηχητικό, φωτογραφικό και συνομιλιών (podcast) – που θα τροφοδοτούν τακτικά με υλικό την ψηφιακή πλατφόρμα. Ο Σταύρος Γασπαράτος εξηγεί  το πώς εργάζεται στο πρόγραμμα ενώ η συζήτηση αγγίζει ευρύτερα θέματα εικόνας και ήχου με κέντρο το περιβάλλον και τα νέα καιρικά φαινόμενα.