ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι Άρης και Λάκης Ιωνάς / The Callas στην εκπομπή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι Άρης και Λάκης Ιωνάς / The Callas στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | 18.03.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένοι οι Άρης και Λάκης Ιωνάς / The Callas
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 19:00

Τα αδέλφια Άρης και Λάκης Ιωνάς, που συνυπάρχουν κάτω από το όνομα The Callas, συζητούν με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 19:00, στο Τρίτο Πρόγραμμα, για το πολυδιάστατο έργο τους.

Οι Λάκης & Άρης Ιωνάς / The Callas, από το 2002 δημιουργούν στα πεδία της τέχνης, του κινηματογράφου και της μουσικής. Με αφορμή την 20άχρονη πορεία τους μιλούν για τα βιώματά τους με την οικογένειά τους –όλοι πρόσφυγες από την Μ. Ασία–, για τις γειτονιές που μεγάλωσαν –Βύρωνα, Καισαριανή, Ν. Σμύρνη–, για τα κεντήματα της μητέρας τους, με την οποία συνεργάζονται, και φτάνουν έως την έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής, με τίτλο Love Solidarity Death (L.S.D), στη Στέγη του ιδρύματος Ωνάση, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου.

Μιλούν ακόμη για τα ποπ-φολκ κεντήματα και υφαντά τους, τα γλυπτά και τις εγκαταστάσεις τους από κομμένα μάρμαρα των παλιών πεζοδρομίων της Αθήνας, τη σχέση τους με τη μουσική. Με βασικό συστατικό της δουλειάς τους τις συνεργασίες και τη συλλογικότητα, την επιθυμία για δημιουργία τέχνης «με ό,τι βρίσκουν και ό,τι έχουν», διακρίνονται για μια ταυτότητα μοναδική και ανοιχτή στη ζωή και την κοινωνία.

Info

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 19:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Live Streaming: ertecho.gr/radio/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma