ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «STUDIO C»: Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ –...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «STUDIO C»: Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ – Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα σε έργα Μπετόβεν | Σάββατο 02.07.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Studio C» – Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ 

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα σε έργα Μπετόβεν
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στις 20:00

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος «Studio C», θα μεταδοθεί σε ηχογράφηση του δεύτερου μέρους η συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 2 Δεκεμβρίου 2007, με έργα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Συγκεκριμένα, θα μεταδοθεί η Συμφωνία αρ. 5, σε Ντο ελάσσονα Op. 67, ένα από τα δημοφιλέστερα  και διασημότερα  έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Γνωστή και ως «Συμφωνία του Πεπρωμένου» η Πέμπτη Συμφωνία γράφτηκε κατά το χρονικό διάστημα των ετών 1805-1807 και η πρεμιέρα έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 1808, στο Θέατρο της Βιέννης, σε μια μεγάλη συναυλία, η οποία εκτός από την Πέμπτη Συμφωνία περιελάμβανε την Έκτη Συμφωνία, τρία αποσπάσματα από τη Λειτουργία σε ντο μείζονα, το τέταρτο  κοντσέρτο για πιάνο, την άρια κοντσέρτου «Ah, perfido» op.65, για σοπράνο και ορχήστρα, την Φαντασία για σόλο πιάνο και την Χορωδιακή Φαντασία. Ένα πρόγραμμα περίπου τεσσάρων ωρών!

Tην Ορχήστρα διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Την ηχογράφηση της συναυλίας επιμελήθηκαν οι Μιχάλης Συγλέτος και  Νίκος Θεοδωρακόπουλος.

Παραγωγή-παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης

Τεχνική επιμέλεια εκπομπής: Κατερίνα Λαπαδάκη

Info

Τρίτο Πρόγραμμα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στις 20:00

Εκπομπή: «Studio C»

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα σε έργα Μπετόβεν

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma