ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «STUDIO C»: Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ –...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «STUDIO C»: Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ – Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα σε έργα Μπετόβεν | Σάββατο 30.07.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Studio C»

Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ 
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα σε έργα Μπετόβεν
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, στις 20:00

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, στις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος «Studio C», θα μεταδοθεί σε ηχογράφηση μέρος του προγράμματος της συναυλίας που έδωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 21 Οκτωβρίου 2005, με έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Πυλαρινού.

Συγκεκριμένα, θα ακούσουμε το «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, Ορ. 37» του Μπετόβεν, ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα του σπουδαίου μουσουργού, με τη σύμπραξη του καταξιωμένου διεθνώς πιανίστα Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Καλλιτέχνης με εκλεπτυσμένη μουσικότητα και λαμπρή καριέρα, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και της Βασιλικής Ιρλανδικής Ακαδημίας Μουσικής, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχει συνεργαστεί  με μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές ορχήστρες, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταλαντούχος Έλληνας πιανίστας, σε ηλικία δεκαέξι ετών κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου Classical Heritage of Moscow και ερμήνευσε τη «Ραψωδία για πιάνο και ορχήστρα, πάνω σε ένα θέμα του Παγκανίνι, έργο 43», του Ραχμάνινοφ, συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο «Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο» του Τσαϊκόφσκι.

Επίκουρος καθηγητής στο Carnegie Mellon University School of Music στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ και καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς Carnegie Mellon Chamber Series, μιας νέας σειράς που συγκεντρώνει διακεκριμένους καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνομιλεί με τον Μιχάλη Μεσσήνη, αναφερόμενος στη συναυλία αυτή, στο «Κοντσέρτο» του Μπετόβεν και στη ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου ζει επί σειρά ετών.

Τη συναυλία ηχογράφησε ο Μιχάλης Συγλέτος.  

Παραγωγή-παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης

Τεχνική επιμέλεια εκπομπής: Επαμεινώνδας Φασιανός

Info

Τρίτο Πρόγραμμα

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, στις 20:00

Εκπομπή: «Studio C»

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε έργα Μπετόβεν

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Ανδρέας Πυλαρινός
Δημήτρης Παπαδημητρίου