ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το άλμπουμ «Pillow Shifter» της Demetria στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το άλμπουμ «Pillow Shifter» της Demetria στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» | 02 & 03.06.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το άλμπουμ «Pillow Shifter» της Demetria
στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»

Με τον Θάνο Μαντζάνα

 Ημερομηνίες μετάδοσης:  Πέμπτη 2 & Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στις 18:00

Μία από τις  καλύτερες πρώτες δισκογραφικές  εμφανίσεις των τελευταίων ετών το άλμπουμ «Pillow Shifter» της Demetria, παρουσιάζει και αναλύει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας σε δύο εκπομπές, που θα μεταδοθούν την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στις 18:00, στο Τρίτο Πρόγραμμα. 

Η Δημήτρια Παπαδοπούλου, όπως είναι το  πλήρες ονοματεπώνυμο της Demetria, είναι μόλις είκοσι δύο ετών και τελειόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου. Όμως όχι μόνο γράφει η ίδια την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών της και τα ερμηνεύει, αλλά παίζει και όλα τα όργανα, πιάνο, keyboards, κιθάρες, melodica και άλλα όργανα – παιχνίδια, ενώ χρησιμοποιεί διάφορα αντικείμενα ως αυτοσχέδια κρουστά, τα ηχογραφεί και επιμελείται όλα τα τεχνικά στάδια της παραγωγής. Επιπλέον είναι υπεύθυνη για τα βίντεο της παραγωγής.  Μετά από τρία άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μόνο ψηφιακά το «Pillow Shifter» το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το «επίσημο» πρώτο CD της. Πρόκειται για ένα concept album (θεματικός δίσκος) που θέμα του είναι τα όνειρα.

Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι πολυσυλλεκτικά. Βάση τους είναι ο κόσμος της ευρύτερης σύγχρονης εναλλακτικής ποπ, αλλά χρησιμοποιεί στοιχεία και από την κλασική μουσική, την τζαζ, το μιούζικαλ και άλλα ιδιώματα τα οποία εντάσσει με εντελώς φυσικό, οργανικό τρόπο στις συνθέσεις της. Εξίσου προσωπική είναι και η ερμηνεία της  χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές και διαθέτοντας μια πολύ έντονη θεατρικότητα, άλλοτε παιγνιώδη και άλλοτε δραματική, ενώ κάποιες φορές με την πολλαπλή ηχογράφηση της φωνής της δημιουργεί πειστικότατα και λίαν αποτελεσματικά χορωδιακά φωνητικά.