ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»: Σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»: Σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί – Αφιέρωμα στη Βούλα Χαριλάου | 09.10.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»
 Σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί – Αφιέρωμα στη Βούλα Χαριλάου
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

Στη σπουδαία ηθοποιό Βούλα Χαριλάου είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», στο πλαίσιο του τετράπτυχου αφιερώματος σε σπουδαίες ελληνίδες ηθοποιούς που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Η Βούλα Χαριλάου η «Ελληνίδα Βίβιαν Λι» όπως είχε χαρακτηριστεί, λόγω φυσιογνωμικής ομοιότητας και όχι μόνο, με την Βρετανίδα σταρ, διέγραψε μια σύντομη μεν, ξεχωριστή δε πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο. Μια ηθοποιός με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα η οποία αποσύρθηκε νωρίς από τον καλλιτεχνικό χώρο και τα φώτα της δημοσιότητας. Η σχέση της με το ραδιοφωνικό θέατρο διήρκησε περισσότερο, δίνοντας της τη δυνατότητα να ερμηνεύσει διάφορους ρόλους από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο.

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του 1968 «Μια Ιταλίδα στην Κυψέλη» των Ν.Τσιφόρου-Π.Βασιλειάδη, που θα μεταδοθεί από την εκπομπή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ, μεταφέρθηκε στο ραδιοφωνικό θέατρο με διαφορετική διανομή και μεταδόθηκε από την εκπομπή “Το Θέατρο της Κυριακής” τον Ιανουάριο του 1973. Τον ρόλο της Μπιάνκα ερμηνεύει απολαυστικά η Βούλα Χαριλάου. Στους υπόλοιπους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Άννα Ματζουράνη-Τούλα, Ειρήνη Κουμαριανού- Αργυρώ, Κατερίνα Μπόμπου-Ελένη, Γιώργος Μοσχίδης- Τζόνυ, Γιάννης Βογιατζής- Πολυκράτης, Νικηφόρος Νανέρης- Τώνης, Ευάγγελος Πρωτόπαπας- Γκιουζέπε, Ρένα Βενιέρη- Ρενέ,  Δημήτρης Γούσης- Λάκης, Χρήστος Δοξαράς- Μπάμπης.

Μουσική επιμέλεια: Πάνος Παπαευσταθίου

Ραδιοσκηνοθεσία: Μανώλης Μαυρομμάτης

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά

Ρύθμιση ήχου: Βασίλης Καρράς

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Διαδικτυακά η εκπομπή μεταδίδεται απευθείας από το ertecho.gr/radio/deftero/