ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»: Σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»: Σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί – Τετράπτυχο αφιέρωμα – Α′ Μέρος: Όλγα Τουρνάκη | 04.09.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»
 Σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί – Τετράπτυχο αφιέρωμα
Α′ Μέρος: Όλγα Τουρνάκη
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00

Τέσσερις διακεκριμένες Ελληνίδες ηθοποιοί που διέγραψαν λαμπρή πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, παρουσιάζονται στο Τρίτο Πρόγραμμα, από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», με αφορμή την πρόσφατη απώλειά τους. Πρόκειται για τις Όλγα Τουρνάκη, Σούλα Αθανασιάδου, Βούλα Χαριλάου και Ντίνα Κώνστα.

Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την ανεξάντλητη αυτή πηγή τεκμηρίων της θεατρικής πράξης της χώρας μας, θα μεταδοθούν έργα στα οποία οι ίδιες συμμετείχαν.

Το πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος μεταδίδεται την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00, σε μια εκπομπή που είναι αφιερωμένη στην  Όλγα Τουρνάκη (1933-2022). Συγκεκριμένα, θα μεταδοθεί το θεατρικό έργο «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του γερμανόφωνου Ελβετού συγγραφέα Φρίντριχ Ντίρενματ, στο οποίο η ίδια έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για μια ηχογράφηση του 1986, η οποία μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά».

Μετάφραση: Ιώ Αμανάκη
Μουσική επιμέλεια και ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης
Επιμέλεια ήχων: Φανή Σιώρη
Ρύθμιση ήχου: Γιάννης Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Βίκυ Μουνδρέα

Στον ρόλο της Κλαίρης Τσαχαρισιάν η Όλγα Τουρνάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Γαλανάκης, Γιάννης Ευδαίμων, Κάκια Ιγερινού, Τζένη Καλύβα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Νίκος Μπιρμπίλης, Κώστας Πανουργιάς, Ζαχαρίας Ρόχας, Μάριος Τζανακάκης, Μαρίκα Τζιραλίδου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Μάρα Καλούδη