Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 02.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 02.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Κώστας Τσιάρας – βουλευτής, ΝΔ

Η μείωση του αφορολογήτου είναι μια εξέλιξη που δρομολόγησε και υποστήριξε η κυβερνητική πλειοψηφία. Δηλαδή το γεγονός ότι πρόκειται να ελαττωθεί το αφορολόγητο από την 01-01-2020 είναι μια πρωτοβουλία η οποία υπερψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δήλωσε ο βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας στο Πρώτο πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.
Πιστεύουμε ως ΝΔ ότι δεν πρέπει να ελαττωθεί το αφορολόγητο, οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την επίθεση υπερφορολόγησης και να μην εξελιχθεί και για αυτό το λόγο ακριβώς θα κατατεθεί τροπολογία από τον κ. Μητσοτάκη στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας.
Σε ερώτηση για το αν πρόκειται να καταργηθεί το δώρο των Χριστουγέννων ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να απομονώνονται λέξεις ή φράσεις, αλλάζοντας το νόημα όσων έχουν ειπωθεί.
Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές ο κ.Τσιάρας υποστήριξε ότι στόχος είναι η ευρεία νίκη της ΝΔ.

 

Παύλος Χρηστίδης – εκπρόσωπος Τύπου, Κίνημα Αλλαγής

Υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να καταργηθεί το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου, αν θέλουν πράγματι όλοι να το κάνουν πράξη. Εμείς το θέλουμε, το έχουμε καταθέσει στη Βουλή, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Μαρία Γεωργίου. Έστω και αργά προς όφελος των πολιτών να το κάνουμε πράξη, όχι άλλα λόγια χρειάζονται πράξεις, σημείωσε.
Εμείς ό,τι έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια προς όφελος των πολιτών το έχουμε στηρίξει και θα το στηρίζουμε, τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

 

Γιώργος Νικητιάδης – υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κίνημα Αλλαγής

Θέλουμε να ανέβουμε  – ως Κίνημα Αλλαγής-  όσο πιο ψηλά γίνεται στις ευρωεκλογές. Το 10% ως ποσοστό εκλογικού αποτελέσματος θεωρώ ότι έχει ξεπεραστεί, αφού όσα εισπράττω από τις περιοδείες μου επιτρέπουν αυτή την εκτίμηση, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

 

Παναγιώτης Λαφαζάνης – επικεφαλής, ΛΑΕ

Οι πλειστηριασμοί είναι παράνομοι 100%. Σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία οι περιουσίες που έχουν χαθεί θα πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες. Μια ισχυρή ΛΑΕ θα πάρει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
Αν οι Εφορίες προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, θα διαλυθεί η χώρα, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.