Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 03.04.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 03.04.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Ανδρέας Νεφελούδης – γραμματέας υπουργείου Εργασίας

Η ονομαστική γιορτή του κ. Βρούτση είναι Πρωταπριλιά, επειδή ξεπερνά κάθε όριο, δεν αντιλαμβάνομαι με πόση ελαφρότητα λένε οτιδήποτε, δημιουργούν πανικό στον κόσμο χωρίς λόγο και αιτία. Δεν υπάρχει αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων που εξαφάνισαν 30.000 συντάξεις δικαιούχων, τόνισε ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.
Ερωτηθείς για το κλείσιμο του εργοστασίου «Βίκη» στην Ήπειρο ο κ. Νεφελούδης είπε ότι έγιναν επιχειρησιακά λάθη, όπως του ότι δεν ανανεώθηκε το επενδυτικό σχήμα που ήταν έτοιμο να γίνει. Και πρόσθεσε ότι θα δούμε την προστασία των περίπου 130 εργαζομένων στο κομμάτι της «Βίκη», οι οποίοι και μπήκαν στο ταμείο ανεργίας. Πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα σε επίπεδο επιχειρηματικής δραστηριότητας με την «Βίκη».
Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού στους εργολάβους ο κ. Νεφελούδης επεσήμανε ότι οφείλουν να συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα του κατώτατου μισθού.

 

Νίκος Ξυδάκης – βουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίθεσή του στην εκ νέου συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο εξέφρασε μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή Αναμενόμενα και Μη με τους Γιώργο Πίκουλα και την Κωνσταντίνα Δημητρούλη ο  Νίκος Ξυδάκης. «Η συνεργασία του 2015 βασίστηκε στην αντιμνημονιακή βάση κάτι που πλέον δεν συντρέχει. Οποιαδήποτε συνεργασία από εδώ και στο εξής θα πρέπει να βασιστεί και να έχει σαφέστατα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά σύγκλισης, συνεννόησης και δέσμευσης σε συγκεκριμένα σημεία» τόνισε ο κ. Ξυδάκης, ενώ αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών απέδωσε τις αντιδράσεις από μερίδα των πολιτών κυρίως στο έλλειμμα ενημέρωσης, ενώ επεσήμανε πως η συμφωνία των Πρεσπών σε βάθος χρόνου θα δώσει πάρα πολλές λύσεις και θετικά σημεία, ενώ θα απλοποιήσει σημαντικά τη ζωή και τη θέση της χώρας εντός των Βαλκανίων.

 

Πέτρος Κόκκαλης – υποψήφιος ευρωβουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει βεντέτα με τη ΝΔ, τουλάχιστον από την πλευρά μου, δεν με ενδιαφέρει το 1990, αλλά το 2030 και μου κάνει εντύπωση η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα είπε στο Πρώτο πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης είπε ακόμη οτι η ΝΔ οφείλει να κρίνει τους ανθρώπους ως προσωπικότητες. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και αναφερόμενος στον Ολυμπιακό εξήγησε ότι οι φίλαθλοι δεν παίρνουν πολιτική γραμμή για το τι θα ψηφίσουν και για το τι δεν θα ψηφίσουν και πως τον στενοχωρεί που η σημερνή ιδιοκτησία του Ολυμπιακού θέτει πολιτικά θέματα κεντρικής σκηνής. Ο κ. Κόκκαλης είπε επίσης πως ο Ολυμπιακός ανήκει σε κάποια offshore και πως ο ίδιος αισθάνεται περήφανος που είχε ρόλο και συμμετοχή στην ομάδα αλλά και περήφανος που βρέθηκε πλάι στον πατέρα του και τις επιχειρήσεις του.

 

Νίκος Γραικός – υποψήφιος ευρωβουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ

Αλίμονο, αν δεν απαντούσα στις κραυγές με ψυχραιμία είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Γραικός στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδους τίτλους για την προσωπική του ζωή. Έχω τόσα χρόνια προσφοράς και για πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου πρωτοσέλιδο όχι για τις πολιτικές μου θέσεις, αλλά για τον γάμο μου με τον Φιλίπ. Ένας γάμος ο οποίος είχε και πολιτικά χαρακτηριστικά αφού έγινε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Αμερική και Γαλλία και θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού στον άνθρωπο.
Ο κ. Γραικός στη συνέντευξή του τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του γάμου και της υιοθεσίας τέκνων από τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας πως η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη ώστε να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

 

Νίκος Μπελαβίλας – υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

Επιστρέφω αύριο κανονικά στις δραστηριότητές μας, θα κάνω το άνοιγμα το αναπτυξιακού Συνεδρίου μεθαύριο και όχι μόνο δεν πρόκειται να αποσυρθώ, αλλά θα τη δώσουμε την μάχη μέχρι το τέλος και θα τη δώσουμε με αξιοπρέπεια,  δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας με την παράταξη «Πειραιάς για όλους», συμπληρώνοντας ότι διαψεύδει κακόβουλα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποσύρεται από τον προεκλογικό αγώνα.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για τον Πειραιά είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για τρικυμία σε ποτήρι». Συμπλήρωσε δε ότι δεν αλλάζει κάτι από το “master plan” της COSCO το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα.