Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 06.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 06.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Γιώργος Μαυρωτάς – βουλευτής, Το Ποτάμι

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής από «Το Ποτάμι» και αντιπρόεδρος του κόμματος, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος στους βαρείς χαρακτηρισμούς από την αντιπολίτευση για τους 6 βουλευτές, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Μαυρωτάς, είπε πως είναι ανάγκη «να στηλιτεύσουμε την υποκρισία». «Τρεις βουλευτές από «Το Ποτάμι» έχει πάρει η ΝΔ και δύο το Κίνημα Αλλαγής. Αυτοί δεν είναι γυρολόγοι;» αναρωτήθηκε. Πρότεινε μάλιστα αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ώστε να μην μπορούν τα κόμματα να παίρνουν βουλευτές που έχουν εκλεγεί με άλλο κόμμα, στη μέση της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ερωτώμενος για την παραίτηση του κ.Τσιόδρα, είπε πως «εξυπηρέτησε Το Ποτάμι, από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου με πολύ καλό τρόπο, τώρα θέλει να δει κι έναν άλλο ρόλο για τον εαυτό του, είναι απόλυτα θεμιτό αυτό και γίνεται με έντιμο τρόπο», αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για άλλα πρόσωπα: «Μακάρι κι άλλοι που αποχώρησαν από τη θέση που είχαν στο Ποτάμι, να το έκαναν με τον ίδιο έντιμο τρόπο».

Σχετικώς με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο κ. Μαυρωτάς εκτίμησε πως «ο κ. Τσίπρας θέλει να πάει τον Οκτώβριο» και θα πάρει τις αποφάσεις του με βάση την οικονομία, επομένως μετά την αξιολόγηση στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής από «Το Ποτάμι» χαρακτήρισε σημαντικές τις ευρωεκλογές, λόγω της ίδια της φιλοευρωπαϊκής φυσιογνωμίας του κόμματος και σχετικώς με τις εθνικές εκλογές, είπε ότι «λόγω της μετατόπισης της ΝΔ προς τα δεξιά υπάρχει κενό στο προοδευτικό, φιλελεύθερο κέντρο». Σημειώνοντας μάλιστα πως πολλοί πολίτες, αλλά ακόμη και στελέχη της ΝΔ, «δυσανασχέτησαν με την τόσο δεξιά στροφή της ΝΔ, που θύμισε άλλες εποχές».

Τέλος, κάνοντας μια εκτίμηση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο κ. Μαυρωτάς είπε πως σε αυτό το «εκτός έδρας παιχνίδι δεν φάγαμε γκολ», στην υπόθεση των 8 «δώσαμε το στίγμα, ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», χαρακτήρισε θετικό ότι μπήκε η οικονομία λίγο παραπάνω στις προτεραιότητες, ενώ ως αρνητικό κομμάτι χαρακτήρισε τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

 

Αλέξης Χαρίτσης – υπουργός Εσωτερικών

Διαρροές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα  χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα  που αναφέρονται στην ψήφο των ομογενών και το ενδεχόμενο καθιέρωσης τριών εδρών που δεν θα προσμετρώνται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, ο υπουργός Εσωτερικών κ.Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή GPS με τους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
Ο κ.Χαρίτσης μίλησε για σκοπιμότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι παίζει παιχνίδια στις πλάτες των αποδήμων Ελλήνων.
Θα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα  της Βουλής,  το οποίο θα είναι γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό, προκειμένου να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε σχετικό νομοσχέδιο, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.