Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 06.03.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 06.03.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Κώστας Ζαχαριάδης Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι ντροπιαστικό και απάνθρωπο αυτό το έγγραφο, εμείς έχουμε ανοιχτό πόλεμο με τέτοιες λογικές και νοοτροπίες και προσκαλούμε τους εργαζόμενους που υφίστανται τέτοιες παράνομες πρακτικές να τις δημοσιοποιήσουν και θα τους στηρίξουμε, δήλωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, αναφερόμενος στο έγγραφο της διευθύντριας μεγάλου σούπερ μάρκετ  «να χαμογελάτε».
Στο θέμα της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι η χθεσινή μέρα απέδειξε ότι όλα αυτά τα σενάρια της μιζέριας, της καταστροφής δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Σε ερώτηση για το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στην Αθήνα με επιβαίνοντα τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας είπε ότι έκανε ανεφοδιασμό στην Αθήνα, όπως τόσα αεροπλάνα κάνουν. Και συμπλήρωσε ότι εμείς δεν κάνουμε μυστική, ή φανερή διπλωματία όπως έκανε η κ. Σπυράκη με τον Φρέντο ή τον κ. Ζάεφ, αυτό είναι -κατά τη γνώμη μου- ένα επικοινωνιακό εφεύρημα, αντί να συζητάμε για την επιτυχία του 5ετούς και 10 ετούς ομολόγου, να συζητάμε για τη Βενεζουέλα…Για παιδεραστία πάντως δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν γιατί είναι αλλού λερωμένα τα πράγματα, σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της Ευρώπης είπε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από την σκλήρυνση και την ακαμψία ανθρώπων όπως ο κ. Όρμπαν, αλλά και εντός της ΝΔ, έχουν αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον κ. Γεωργιάδη, τον αμετανόητο ακτιβιστή της Δεξιάς, τον κ. Βορίδη. Ο Ορμπανισμός είναι μια πραγματικότητα δυστυχώς και για την ελληνική Δεξιά, τόνισε.
Ερωτηθείς για το πόρισμα της τραγωδίας στο Μάτι και αν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κ. Δούρου ο κ. Ζαχαριάδης είπε χαρακτηριστικά: «Απολύτως. Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει απερίσπαστα μέχρι τέλους και όταν βγει η ετυμηγορία θα δούμε τι έχει γίνει».
Και σε ερώτηση για το ΚΙΝ.ΑΛ τοποθετήθηκε λέγοντας ότι αυτό που λένε για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί εκ των πραγμάτων σε στρατηγική ήττα των προοδευτικών απόψεων και σε στρατηγική νίκη της Δεξιάς.

 

Κωστής Χατζηδάκης-Αντιπρόεδρος της ΝΔ

Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τίποτα, είναι μια θετική εξέλιξη μέσα όμως σε ένα γκρίζο φόντο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στην χθεσινή έξοδο στις αγορές. Θετική εξέλιξη γιατί η χώρα βγήκε στις αγορές, με το υψηλότερο επιτόκιο της ευρωζώνης -και αυτό είναι κομμάτι του γκρίζου φόντου-, όπως και το ότι ο κόσμος υποφέρει με τους υψηλούς φόρους.
Σε ερώτηση για το ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτιμούσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «δεν θυμάται κάτι τέτοιο και δεν είναι δυνατόν να θυμάται όλες τις δηλώσεις» -όπως είπε χαρακτηριστικά-, σημειώνοντας ωστόσο, ότι θυμάται τις δικές του δηλώσεις και ότι ο ίδιος δεν έχει πει τέτοιο πράγμα.
Ερωτηθείς για τα της οικονομίας και το πως μπορούν να μειωθούν τα πλεονάσματα ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, αλλά μειώσεις φόρων μπορούμε να κάνουμε αμέσως, τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ, διότι θα μειώσουμε ισόποσα τις δαπάνες. Και εννοώ -πρόσθεσε- ότι η ΝΔ δεν θα κάνει προσλήψεις- συνταξιοδοτήσεις σε αναλογία 1 προς 1 -όπως θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά θα συνεχίσουμε το 1 προς 5, επομένως μόνο από αυτό θα έχουμε μια σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.
Ερωτηθείς για τα αναδρομικά και την απόφαση της Δικαιοσύνης που αναμένεται για το θέμα ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

 

Θεόδωρος Μαργαρίτης -Μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΚΙΝ.ΑΛ

Η όποια μετεκλογική συνεργασία αν γίνει θα γίνει πάνω στην δική μας πολιτική και προγραμματική βάση στην οποία και θα πρέπει να τοποθετηθούν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με τους Γιώργο Πίκουλα και  Κωσταντίνα Δημητρούλη το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛ Θόδωρος Μαργαρίτης. Όπως επεσήμανε ο ίδιος το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να δώσει μια νέα δυναμική στο κίνημα με απώτερο στόχο να το καταστήσει καθοριστικό παράγοντα στα πολιτικά πεπραγμένα της χώρας.

Τάκης Μπαλτάκος – Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΑΝΕΛ

Θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Για τις εθνικές εκλογές στόχος είναι ένας μεγάλος πατριωτικός συνασπισμός με Πάνο Καμμένο, Δημήτρη Καμμένο, Κυριάκο Βελόπουλο, Φαήλο Κρανιδιώτη, Γιώργο Καρατζαφέρη. Διαφορετικά θα είμαι και πάλι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ, πρόσθεσε.

Γκίκας Χαρδούβελης – Πρώην υπουργός Οικονομικών 

Σταδιακά επανερχόμαστε στην κανονικότητα, υπάρχει ενθουσιασμός, είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην υπουργός Οικονομικών στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, επισημαίνοντας ότι ακόμα δανειζόμαστε ακριβά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Χαρδούβελης χαρακτήρισε πιθανό σενάριο στην Ελλάδα, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά να βρεθούν στο τιμόνι της εξουσίας.

Κώστας Τζαβάρας – Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Είναι θετικό ότι το ομόλογο πήγε καλά, ωστόσο επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα θα υπάρξει όταν θα υπάρχουν δουλειές, όταν ο κόσμος βρίσκει δουλειά και όταν τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις έχουν δουλειά, επεσήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στους Αλφόνσο Βιτάλη, Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.
Ερωτηθείς για το πως υπάρχει σύγκριση του κ. Τσίπρα με τον Όρμπαν ο κ. Τζαβάρας είπε ότι συμβαίνει με την ίδια λογική που ο κ. Τσίπρας συγκρίνει τον κ. Μητσοτάκη με τον Πινοσέτ.