Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 06.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 06.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Αλέξανδρος Μαλλιάς – Υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρέσβης επί τιμή

Από την στιγμή που θα αρχίσει η Τουρκία γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ δημιουργεί κυριαρχικά δικαιώματα υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη. Τόνισε ότι είναι σταθερή και μόνιμη η απειλή στα ανατολικά μας σύνορα από την Τουρκία και πως οι τελευταίες εξελίξεις στη Κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι αιφνιδιασμός, αλλά ισχυρού βαθμού κλιμάκωση των προκλήσεων.

Όπως είπε απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις η Ελλάδα πρέπει να δείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και να γίνει σαφές ότι η χώρα μιλά με μια φωνή. Ο κ. Μαλλιάς τόνισε ότι όλα τα θεσμικά όργανα πρέπει άμεσα να συνέλθουν για να καταδειχθεί ότι το σύνολο των Ελλήνων και των πολιτικών δυνάμεων έχουν ενιαία και σταθερή στάση.

Τόνισε δε πως πρέπει άμεσα ακόμα και εντός της ημέρας:

–   Να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ

–  Ο πρωθυπουργός να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να ληφθούν αποφάσεις.

–   Ειδικά τώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας και ΗΠΑ – Κύπρου είναι σε φάση άνθισης, θα πρέπει να γίνει σαφές προς τις ΗΠΑ πως οποιαδήποτε παρέμβαση της Τουρκίας θα πλήξει ανεπανόρθωτα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σπύρος Καρανικόλας – Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ 

Θετικό για τους πολίτες, αλλά προεκλογικό μέτρο που έχει καθυστερήσει κατά πολύ χαρακτήρισε τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Σπύρος Καρανικόλας μιλώντας στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα το υπερψηφίσει στην Βουλή. Ο ίδιος σημείωσε ότι η χώρα πλήρωσε την ματαιοδοξία των Σαμαρά και Τσίπρα να πάρουν την εξουσία, κάτι που δυναμίτισε την δυνατότητα ευρύτερων συνεργασιών, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία που οι πολιτικές συνεργασίες επίσπευσαν την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Μάρκος Μπόλαρης – Υφυπουργός Εξωτερικών

Ούτε ένα χιλιοστό πίσω, απόλυτη υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα σε Τουρκία, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ακόμα ότι η Τουρκία με τις προκλήσεις της στέλνει μηνύματα στις ΗΠΑ και απλώνει όλα τα θέματα στο τραπέζι προκειμένου να λάβει ανταλλάγματα.