Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 08.04.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 08.04.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Σπύρος Δανέλλης -Ανεξάρτητος βουλευτής

Ο  Σπύρος Δανέλλης, ανεξάρτητος βουλευτής, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» και στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, για τις πολιτικές εξελίξεις μετά την έξοδο από το μνημόνιο και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κύριος Δανέλλης εξήγησε ότι σύμφωνα με την άποψή του το πολιτικό σύστημα είναι «σε αποδρομή, βρίσκεται σε μεταβατική φάση», ενώ ξεκαθάρισε ότι στην πολιτική «όλοι έχουν μια ιστορία λίγοι  είναι παρθενογεννημένοι, το παλιό δεν το πετάς, δεν υπάρχει καιάδας». Ωστόσο, συμπλήρωσε ο βουλευτής,  πρέπει να υπάρχει «κάτι που να εμπνέει την εμπιστοσύνη και να ωθεί στην συμμετοχή των πολιτών».

«Επενδύουν κάποια κόμματα στον φανατισμό των πολιτών και στον διχασμό» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής και συμπλήρωσε ότι αυτή η κατάσταση «δεν βοηθάει κανένα, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη ισορροπία». Όσον αφορά την στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική παράταξη ο κύριος Δανέλλης τόνισε: «το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί γιατί δεν έχει πολιτική πρόταση. Οι θέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να κάνουν με τον προοδευτικό χώρο. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα vertigo τακτικισμού».

Τέλος, για το θέμα της διαφθοράς  ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε το παρελθόν «σκοτεινό» και επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο σήμερα»  εκτίμησε ότι «κανένα από τα ζητήματα αμφισβήτησης τα οποία εγείρει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν έχουν καμία σύνδεση γεγονότων με πολιτικά πρόσωπα» και ιδιαίτερα για το ζήτημα που έχει προκύψει με την Γ. Γραμματέα Διαφθοράς ο κύριος Δανέλλης σημείωσε ότι πρόκειται «για δημιουργία εντυπώσεων και η λάσπη δεν ωφελεί κανένα κόμμα ίσα-ίσα χρεώνεται στο σύνολο της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος».

Εύα ΜπούραΥποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Τον πρώτο λόγο για συγκρότηση ή την συμμετοχή στην «Προοδευτική Συμμαχία» έχει η ψήφος του ελληνικού λαού, πρώτα θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός και μετά θα δούμε το θέμα των συμμαχιών, επεσήμανε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Μπούρα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη, αναφερόμενη στην πανελλαδική συνάντηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» με ομιλητή τον πρωθυπουργό.

Όπως σημείωσε η κ. Μπούρα , αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ήθελαν να προσεγγίσουν την σοσιαλδημοκρατία και να δημιουργήσουν μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς, θα έπρεπε να απαλλαγούν από τα «ακροδεξιά βαρίδια» και να κάνουν αυτοκριτική για όσα έπραξαν και για όσα υποσχέθηκαν και δεν έπραξαν. Επεσήμανε ακόμα, πως αυτές οι συμμαχίες γίνονται όχι με πρόσωπα, αλλά με προγραμματικές συγκλίσεις και κόμματα.

Στέφανος Τζουμάκας – Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ο Αλέξης Τσίπρας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, μια δεύτερη τετραετία, χρειάζεται μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση για να σηκώσουμε τον ήλιο πιο ψηλά, είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
Για την κ. Γεννηματά ο κ. Τζουμάκας δήλωσε πως είναι συντηρητικός πολιτικός και πως κάνει πόλεμο στον προοδευτικό χώρο. Η κ. Γεννηματά συμμετέχει στη βλάβη της χώρας, είπε χαρακτηριστικά.
Γιώργος Βουλγαράκης – Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
Απευθύνομαι σε όλους τους Αθηναίους πολίτες γενικά, είναι η δική μου υποψηφιότητα στην Αθήνα που είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Αν και προσωπικά είμαι ΝΔ, τονίζω ότι είμαι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα και αυτό καταγράφεται στο ψηφοδέλτιό μας, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Βουλγαράκης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν υποψηφιότητες που αν και έχουν την κομματική στήριξη δηλώνουν ανεξάρτητες και εγώ που είμαι πραγματικά ανεξάρτητος -όπως είπε- ελέγχομαι για το αν έχω κομματική στήριξη.
Έχω ολοκληρώσει έναν κύκλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και δεν μου λείπει η κεντρική πολιτική σκηνή. Αισθάνομαι ότι μπορώ αυτή την εμπειρία που είχα σε κρίσιμα υπουργεία να την μεταλαμπαδεύσω στον δήμο και ως πολίτης αυτής της πόλης, ξέρω τι ζητά ο πολίτης από την διοίκηση και θέλω να βρω την χρυσή τους τομή μέσα από μια δημοτική διαχείριση των πραγμάτων, αυτή είναι η μόνη μου φιλοδοξία, σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά την καθημερινή επαφή του με τους πολίτες και τι είναι αυτό που εισπράττει ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι, οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς στην πόλη της Αθήνας, δηλαδή δεν αισθάνονται ασφαλείς να κυκλοφορήσουν τα βράδια σε πολλές περιοχές.  Επιπλέον -ανέφερε- ότι η Αθήνα δεν είναι καθαρή πόλη, υπάρχουν σκουπίδια, χαλασμένα πεζοδρόμια, λάμπες που δεν ανάβουν, δηλαδή υπάρχει μια αίσθηση εγκατάλειψης της πόλης. Τα τελευταία χρόνια -εκτίμησε- υπάρχει μια τουριστική έκρηξη στην Αθήνα, όταν όμως ο τουρίστας διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές που έχει διαβάσει ότι θα υπάρχουν, αυτό είναι κάτι που θα αποτυπωθεί και στην πράξη. Αυτός λοιπόν που θα εκλεγεί δήμαρχος -και εν προκειμένω εγώ που με ενδιαφέρει ο Δήμος- θα πρέπει να ασχοληθεί με τα καθημερινά, πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην ζωή του, υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της ΝΔ στα της οικονομίας γενικότερα ο κ. Βουλγαράκης υποστήριξε ότι, -έστω και αν σήμερα, δεν έχει κάποια επίσημη θέση στο κόμμα-  μπορεί να πει ότι η ΝΔ έχει προσεγγίσει ορισμένα ζητήματα ρεαλιστικά, δηλαδή η προσέγγιση που κάνει στην οικονομία είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση, έστω και αν δεν θέλει να το ομολογήσει κανείς, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Νίκος Μανιός – Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την σημαία του, τις ιδέες του, αλλά θα έχει και την σημαία της προοδευτικής συμμαχίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πλειοψηφία αντιλαμβάνεται σήμερα ότι πρέπει να κάνουμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Μανιός.