Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 11.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 11.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Κωστής Χατζηδάκης – αντιπρόεδρος ΝΔ

Φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοί του θα υποστούν ήττα, άρα θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει αφήγημα το καλοκαίρι για εκλογές το Φθινόπωρο, για το λόγο αυτό η ΝΔ κάνει την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Αλφόνσο Βιτάλη και Ανδρέα Παπασταματίου. Το πιο σημαντικό είναι η ζημιά που γίνεται στην οικονομία από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών ανέφερε ότι η πολιτική πρόταση της ΝΔ συνίσταται σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων που οδηγεί και σε κουρέματα.
Ερωτηθείς για τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία ο κ.Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα επιδιώξει υπερπλεονάσματα και αυτό -όπως εκτίμησε- δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο και πρόσθεσε ότι το σχέδιο προβλέπει στοχευμένες μειώσεις δαπανών.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ διατηρεί το δικαίωμα -όταν γίνει κυβέρνηση- να ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε κεφάλαιο της ενταξιακής διαδικασίας της FYROM στην ΕΕ, αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της και αν συμπεριφέρεται με τρόπο αλυτρωτικό.

 

Καραμανλής Αχιλλέα Κωνσταντίνος – βουλευτής, ΝΔ

Καταψηφίσαμε την συμφωνία των Πρεσπών και τώρα συζητάμε για την εφαρμογή της και πρέπει να δούμε το αμοιβαίο αποδεκτό όφελος για τη χώρα μας από αυτή την συμφωνία, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, σημειώνοντας ότι στην εφαρμογή της θα κριθεί η εν λόγω συμφωνία. Η πόρτα του ΝΑΤΟ για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων έχει κλείσει, δηλαδή δεν μιλάμε για ένταξη άλλης χώρας από την περιοχή για τα επόμενα 5-10 χρόνια και θα δούμε από την εφαρμογή της συμφωνίας αν και κατά πόσο αυτό το κρατίδιο που αποτελείται από δυο διαφορετικές εθνότητες μπορεί να σταθεροποιηθεί, σημείωσε.
Ερωτηθείς για τα κόκκινα δάνεια ο κ.Καραμανλής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εδώ και 4 χρόνια δεν έχει καν το παραμικρό για να λύσει το πρόβλημα. Το τραπεζικό σύστημα έχει έρθει σε ένα αδιέξοδο, τόνισε. Η θέση της ΝΔ είναι η προστασία των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας, υποστήριξε.
Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση και την στήριξη της ΝΔ στην πρόταση της κυβέρνησης για αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν μπορεί η εκάστοτε αντιπολίτευση να εκβιάζει για μικροπολιτικούς λόγους εκλογές και να εκβιάζει την θητεία μιας κυβέρνησης.

 

Τάσος Πετρόπουλος – υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης

Σύντομα θα έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία και το έχουμε καλά επεξεργαστεί ώστε να είναι εύκολη η εφαρμογή της, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Αναφερόμενος στα αναδρομικά δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας ο υφυπουργός επεσήμανε ότι όταν οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση ως προς το ζήτημα η κυβέρνησή μας θα κάνει τα πάντα για να βελτιώσει τη θέση των ανθρώπων που έχασαν τα προηγούμενα χρόνια όλα αυτά τα ποσά.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου – υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Προσχηματικό το αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Υποκρύπτει σκοπιμότητες κομματικές και καταδεικνύει ότι επί της ουσίας δεν θέλουν τον διάλογο, δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

 

Χάρης Θεοχάρης  – βουλευτής, ΝΔ

Το ΠΟΤΑΜΙ ουσιαστικά έχει προδώσει τους ίδιους του ψηφοφόρους που το εμπιστεύτηκαν, μια ετερογένεια και μια αδυναμία να συνθέσει μια συνολική αφήγηση που θα μπορέσει να κρατήσει διάφορες δυνάμεις. Το ζήτημα είναι ότι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αυτή τη στιγμή έχουν μετακινηθεί και ουσιαστικά στηρίζουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Γιώργο Πίκουλα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη.