Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 15.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Μιχάλης Αγγελόπουλος – υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Ν.Δ

Κριτική σε χειρισμούς της Κυβέρνησης για το προσφυγικό / μεταναστευτικό άσκησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ και Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.
Τόνισε πως το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την χώρα.

Δήμος Κουμπούρης – υποψήφιος ευρωβουλευτής, ΚΚΕ

Να μας δώσουν πίσω την 13η και 14η σύνταξη , επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη.
Αναφερόμενος στη 13η σύνταξη που προβλέπεται στο νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, επεσήμανε πως ναι μεν είναι κάτι λίγο που κάποιος θα βάλει στη τσέπη, αλλά μας έχουν τσακίσει με τόσα που έχουν περικόψει, ενώ πρόσθεσε πως είναι ένα επίδομα και με επιδόματα δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Μαρία Δαμανάκη – υποψήφια ευρωβουλευτής, το ΠΟΤΑΜΙ

Η 27η Μαΐου θα είναι μια επόμενη μέρα για την Ευρώπη, δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Μαρία Δαμανάκη στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, συμπληρώνοντας ότι το στοίχημα στις ερχόμενες ευρωεκλογές είναι να αναπτυχθεί ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο σε όλη την Ευρώπη. Το Ποτάμι είναι παρόν σε αυτή την διαδικασία, σημείωσε.

Ντέπυ Βρεττού  – υποψήφια ευρωβουλευτής, MeRA25

«Το MeRA25 είναι κατ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα» επεσήμανε η κυρία Βρεττού «πιστεύουμε στον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης. Έχουμε καταρτίσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο για όλες τις χώρες της Ε.Ε.» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ξεκαθάρισε η κ. Βρεττού δεν «είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση, είναι και οι συμπολίτες μας στην Γερμανία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, παντού. Αυτό που κάνει την διαφορά  του MeRA25 με τα υπόλοιπα κόμματα είναι ότι εμείς πάμε όλοι μαζί, με ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε περισσότερο ακτιβιστές και άνθρωποι της δράσης».

Σύμφωνα με την υποψήφια Ευρωβουλευτή οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να πάνε στις κάλπες με τα «κριτήρια της πόλωσης και  του δικομματισμού» αντίθετα θα έπρεπε στο Ευρωκοινοβούλιο να μπουν κόμματα τα οποία βλέπουν την Ε.Ε. ως «ενιαίο φορέα όπως ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της Ευρώπης. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό»  συνέχισε η κυρία Βρεττού, «είναι ότι η Ευρώπη επηρεάζει τα εσωτερικά της χώρας μας και αντίστροφα. Έχουμε ένα πρόγραμμα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλη την Ευρώπη. Προτείνουμε 35 ώρες εργασίας την εβδομάδα και 35 μέρες άδειας μετ αποδοχών όπως είναι το ευρωπαϊκό πρότυπο. Υπάρχει εναλλακτική ο κόσμος πρέπει να μάθει, να κρίνει και να αποφασίσει».