Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 19.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 19.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Δημήτρης Παπαδημούλης – ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου

Οι ερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών και από το αποτέλεσμά τους θα επηρεαστεί καθοριστικά η πορεία της Ευρώπης, αλλά και η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.
Ερωτηθείς για προσχωρήσεις προσώπων σε υπουργικούς θώκους που στο παρελθόν δεν ενστερνίζονταν τις κυβερνητικές θέσεις και αν αισθάνονται άνετα οι του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την εξέλιξη  ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατοπίζεται από αυτά που έχει πει, υπάρχουν άνθρωποι που ήταν επικριτικοί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και τώρα μετατοπίζονται, γιατί προφανώς διαπιστώνουν ότι έκαναν λάθος. Για τις προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν θα κάνω κανένα σχόλιο και θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, επεσήμανε.
Συνιστώ στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ να πάψει να αρνείται τον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε. Παρά τις διαφορές μας -πρόσθεσε- πρέπει να κάνουμε διάλογο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, συνταγματικής αναθεώρησης. Η θέση της κ.Φώφης Γεννηματά ότι είμαι κεντροαριστερά, αλλά απαγορεύω τον διάλογο με τους Συριζαίους και σνομπάρω ακόμα και τον αρχηγό μου τον Μπούλμαν, είναι από τα άγραφα. Και εκτίμησε ότι αν συνεχίσουν με αυτά τα μυαλά θα κινδυνέψουν να μην μπουν στην επόμενη Βουλή.

 

Νίκος Φίλης – βουλεύτης ΣΥΡΙΖΑ

«Η αριστερά δεν μπορεί  να γίνει κεντρώο κόμμα γιατί θα διαλυθεί. Δεν θέλουμε να αναπαλαιώσουμε το παλιό πολιτικό σύστημα και είναι άλλο η σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ» τόνισε  ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Φίλης,  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή GPS με τους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μέρος της κρίσης, ο άνθρωπος των μνημονίων» είπε ο κ.Φίλης.
«Δεν βλέπω με αυτά τα πρόσωπα να συνδιαμορφώνεται τίποτα. Η Αριστερά δεν μπορεί να εμφανίζεται σαν μια διαχειριστική δύναμη».

 

Παύλος Χρηστίδης – εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝ.ΑΛ

Δεν υπάρχει καμία μαζική φυγή από το ΚΙΝ.ΑΛ. Υπάρχει μια προσπάθεια κάποιων να συναλλαγούν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για λίγους μήνες και να πάρουν κάποιες καρέκλες. Αυτό έχει συνέπεια στην εικόνα του πολιτικού συστήματος και θα το πληρώσει και αυτός που πρωταγωνιστεί ως υπουργός, αλλά και αυτός που το σχεδιάζει ως πρωθυπουργός, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ, Παύλος Χρηστίδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Γιώργο Πίκουλα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη. Η εικόνα είναι παρακμής, προσβάλλει την ελληνική δημοκρατία και περιλαμβάνει από ψεκασμένους ακροδεξιούς, αντιμνημονιακούς Συριζαίους μέχρι αυτούς που έλεγαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να περάσει, σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.