Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 20.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 20.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Νίκος Καραθανασόπουλος – βουλευτής ΚΚΕ

Η τράπεζα της Ελλάδας θα πρέπει να εξετάσει αν είναι σύννομο, ή όχι η παροχή του δανείου στον κ. Πολάκη και σε ό,τι αφορά τον διάλογο που βγήκε στην δημοσιότητα με τον κ. Στουρνάρα υπάρχουν αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές να κρίνουν αν υπήρξε υποκλοπή, ή όχι , δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.
Σε ό,τι αφορά την πορεία και εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΚΚΕ εκτίμησε ότι μετατρέπεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, πασοκοποιείται και το είχαμε πει πολύ καιρό πριν, ότι υπάρχει μια σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι φυσικό να υπάρχουν, από τη στιγμή που εφάρμοσε τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έτσι έχουμε μια αμφίπλευρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πρέπει να προκαλέσει εντύπωση στον κόσμο -επεσήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ- είναι πως ένας που ισχυρίζεται ότι θέλει να δημιουργήσει έναν προοδευτικό πόλο παίρνει ακριβώς ως υπουργούς του από το παλαιό πολιτικό σύστημα που το υπηρέτησαν και από κυβερνητικές θέσεις;
Σε ό,τι αφορά την στάση του ΚΚΕ ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένας δυναμικός πόλος λαϊκής αντίστασης.

 

Βασίλης Λεβέντης – πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων

Ο κ. Γ. Παπανδρέου βρίσκεται με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝ.ΑΛ θα είναι όταν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα γίνει λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.

 

Κώστας Γκιουλέκας – βουλευτής ΝΔ

Το θέμα της χορήγησης του δανείου προς τον κ. Παύλο Πολάκη δεν σχετίζεται με το νόμιμο της διαδικασίας αλλά τίθεται θέμα ηθικής διότι ο κ. Πολάκης επεφύλασσε για τον εαυτό του μία διαφορετική μοίρα καθώς δεν γνωρίζουμε αν άλλοι πολίτες που ενδεχομένως να δικαιούται με τους ίδιους όρους να πάρουν ανάλογο δάνειο θα το είχαν λάβει ανέφερε ο κ. Κώστας Γκιουλέκας βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι άλλωστε η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ελέγχονται όλα και να βγουν όλα στο φως. Η τράπεζα σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα δεν έχει δώσει στοιχεία αν έχει χορηγήσει και σε άλλους πολίτες με τους ίδιους όρους ανάλογα δάνεια. Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό που τον ενοχλεί και σύμφωνα με τον ίδιο αποκρούει και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εξοργίζεται είναι στο αν και άλλοι πολίτες θα μπορούσαν να λάβουν ανάλογο δάνειο υπό ανάλογους όρους. Ο κ. Γκιουλέκας σημειώνει ότι ο κ. Πολάκης εξασφαλίζει για τον εαυτό του κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχουν οι υπόλοιποι την ίδια ώρα που κάνει μαθήματα ηθικής και κουνάει το δάχτυλο απέναντι σε όλους μας. Τέλος υποστήριξε ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει καταρριφθεί πλήρως όχι μόνο από τον κ. Πολάκη αλλά και από άλλους και οι πολιτικοί και ιδεολογικοί χώροι δεν καταξιώνεται από τους τίτλους και τις επιγραφές καταξιώνονται από τους ανθρώπους, που τους υπηρετούν. Σχετικά με την προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή ασφαλώς τα παρακολουθούν και να αξιολογούν στη Νέα Δημοκρατία με την δέουσα προσοχή αλλά θεωρεί ότι πρόκειται για ένα θέμα που κυρίως δημιουργεί θέμα προβληματισμού, συζητήσεων και ανησυχίας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

 

Ιάσων Φωτήλας – βουλευτής ΝΔ

Ζούμε ένα καρναβάλι, ζούμε πράγματα τα οποία δεν έχουμε ξαναζήσει στην πολιτική ιστορία του τόπου,  δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου. «Αντιλαμβάνεστε ότι μας κυβερνούσαν δυο άνθρωποι που σήμερα βρίζονται και λέει ο ένας τον άλλον, αλήτη και απατεώνα και αυτοί οι δυο είχαν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους; Αναφέρομαι στους κους Κοτζιά και Καμμένο και όλα αυτά γίνονταν πίσω από την πλάτη μας και μπροστά στα κανάλια αντάλλαζαν υγρά φιλιά», ανέφερε ο κ. Φωτήλας.
Ερωτηθείς για το δάνειο που πήρε ο κ. Πολάκης ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι είναι σαφές ότι υπήρξε μια προνομιακή μεταχείριση αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε έναν πολιτικό. Το βαρύ είναι η καθεστωτική συμπεριφορά του κ. Πολάκη… Το Μαξίμου εξακολουθεί να τον στηρίζει με δηλώσεις και αυτό σημαίνει ότι πίσω από αυτές τις συμπεριφορές βρίσκεται ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Πολάκης είναι το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη, είτε βλέπουμε τον έναν, είτε τον άλλον, είναι το ίδιο, σημείωσε ο κ. Φωτήλας.