Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 20.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 20.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Γιώργος Καμίνης – υποψήφιος ευρωβουλευτής, ΚΙΝΑΛ

Είναι πολιτικά ζητήματα το θέμα του κ. Πολάκη και οι διακοπές του κ. Τσίπρα, αλλά βγήκαν στην επιφάνεια με λάθος τρόπο, με λάθος ύφος. Πάντως δεν είναι πολιτικό θέμα τι έκανε ο πατέρας του καθενός στο παρελθόν και να συνδέεται με τον γιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης.
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές επεσήμανε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή θα είναι αποφασιστικής σημασίας, γιατί καλείται η Ευρώπη να καλύψει το δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το οποίο θα πρέπει να το μειώσουμε.
Ερωτηθείς για το τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ -αν είναι τρίτο κόμμα- ο υποψήφιος ευρωβουλευτής απάντησε ότι περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών, θα δούμε την εντολή που θα μας δώσει το εκλογικό Σώμα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι πρέπει να διερευνήσει το πολιτικό σύστημα κάθε δυνατή λύση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. 

 

Εύα Μπούρα – υποψήφια ευρωβουλευτής, ΚΙΝΑΛ

Οι ευρωεκλογές είναι μια πολιτική σφυγμομέτρηση, αποτυπώνει για την Ελλάδα το εγχώριο πολιτικό κλίμα, πρέπει όμως να γίνουν διακριτά τα ευρωπαϊκά διακυβεύματα και αυτό είναι το βασικό θέμα της επόμενης Κυριακής, δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Μπούρα στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου. Η συμμετοχή μας στην κάλπη είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για την επόμενη μέρα και οι οποίες δυνάμεις θα πρέπει να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κοινωνικό μοντέλο, πρόσθεσε η κ. Μπούρα.

 

Παναγιώτης Κουρουμπλής – υποψήφιος ευρωβουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ

Η ψήφος πάντα στέλνει πολιτικό μήνυμα σε όλους, για εμάς οι ευρωεκλογές είναι μια αναμέτρηση με καθαρούς όρους, πιστεύω ότι ο πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποχή -αν υπάρξει- και όχι ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, σημείωσε. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ντέρμπι και νικητής θα είναι ο Τσίπρας τον Οκτώβριο, εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής.