Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 21.01.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 21.01.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Γιώργος Μαυρωτάς – βουλευτής «Το Ποτάμι»

Για ανεξαρτητοποίηση Αμυρά: Τι άλλαξε από την Πέμπτη, που έδιναν όρκους ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί; Ο αντιπρόεδρος από «Το Ποτάμι» και βουλευτής του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») για την πρωινή, αιφνιδιαστική (όπως την χαρακτήρισε) ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά.

«Τώρα το είδα κι εγώ πριν από μισή ώρα, που διαδόθηκε η είδηση, μέχρι χθες ήταν άλλα τα δεδομένα» είπε ο κ. Μαυρωτάς, απαντώντας στην ερώτηση αν γνώριζε τις προθέσεις του συναδέλφου του. Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στα προβλήματα, που δημιουργεί αυτή η αποχώρηση, καθώς «Το Ποτάμι» δεν συγκροτεί πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. «Είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη δεν περίμενα από τον Γιώργο να υποκύψει στα κελεύσματα του κ. Καμμένου» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, συμπληρώνοντας «και να διαλύσει εκείνος το Ποτάμι».

«Μένει να δούμε τι άλλαξε από την Πέμπτη το βράδυ, που έδιναν όρκους (Ψαριανός-Αμυράς) ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, μέχρι σήμερα» κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

Μανώλης Χριστοδουλάκης-γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ 

Είναι γνωστό ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος ήθελε την πρώτη θέση στο Επικρατείας, αλλά αυτή η συζήτηση δεν έγινε ποτέ, αφού το ψηφοδέλτιο του Επικρατείας θα το έβλεπε η πρόεδρος αφού ανακοινώνονταν οι εκλογές. Το μόνο που έγινε σαφές ήταν η ξεκάθαρη στάση και θέση του κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, για το αν στο ΚΙΝ.ΑΛ προχωράμε όλοι μαζί και με ποιο τρόπο μέχρι τις εκλογές, σημείωσε. Άρα λοιπόν όποιος συνηγορεί στους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα και στα παιχνίδια που κάνει εκμεταλλευόμενος ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, προφανώς και δεν εξυπηρετεί την αυτόνομη πορεία και στρατηγική μας και αυτό αφορά όλους, όχι μόνο τον κ. Θεοχαρόπουλο, πρόσθεσε.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος με την ψήφο του συνηγόρησε στην εργαλειοποίηση του θέματος από τον πρωθυπουργό. Αν τυχόν θεωρητικά υπάρξει άλλο μέλος της ΚΟ που θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας θα ισχύσει ακριβώς το ίδιο, κάτι που ο κ. Χριστοδουλάκης απέκλεισε να συμβεί.

Γρηγόρης Ψαριανός-βουλευτής «Το Ποτάμι»

Το ΠΟΤΑΜΙ πρέπει να συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια φιλοευρωπαϊκή κεντροδεξιά κυβέρνηση, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Γρηγόρης Ψαριανός στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι το ΠΟΤΑΜΙ ως κόμμα παραμένει, αλλά δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και δεν έχει εκπροσώπηση  στις επιτροπές.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθώ σε άλλη ΚΟ μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου, ξεκαθάρισε.
Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά δεν υπάρχει ΚΟ και είμαστε εκ του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές, σημείωσε.

Στέλιος Κούλογλου-ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το πιο βασικό περιστατικό που στιγμάτισε το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν ο προπηλακισμός της κ. ΒούλτεψηΕίναι το πιο συμβολικό γεγονός, γιατί δείχνει τι έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει σπείρει ανέμους και θα θερίζει θύελλες, έχει νομιμοποιήσει την ακροδεξιά, η οποία θα αξιοποιήσει όλη αυτή την υστερία γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. Όταν κάποιοι επιτίθενται στη Βουλή, δεν μπορεί να μην γίνει χρήση χημικών, πρόσθεσε. Κάποιοι είχαν φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ που κάλυπταν το συλλαλητήριο για να τους βρουν και να τους χτυπήσουν, φαίνεται ότι εδώ έχουμε την δημιουργία παρακράτους το οποίο έχει δημιουργηθεί άτυπα με την ανοχή και τη συναίνεση της ΝΔ που το πλήρωσε με τον προπηλακισμό της κ. Βούλτεψη και θα το πληρώσει πολύ ακριβά, επεσήμανε.
Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κούλογλου είπε ότι η μια αποκάλυψη και το αποτέλεσμα της Συμφωνίας είναι ότι διαλύθηκε το ΚΙΝ.ΑΛ και εκτίμησε ότι η ΔΗΜΑΡ θα φύγει. Η αποκάλυψη ακόμη είναι ότι του είχε προταθεί του κ. Θεοχαρόπουλου η πρώτη θέση στο Επικρατείας αν καταψήφιζε την Συμφωνία, επεσήμανε ο κ. Κούλογλου.
Η κ. Γεννηματά έχει υιοθετήσει πλήρως την γραμμή Μητσοτάκη, επομένως οι ψηφοφόροι όπως και οι καταναλωτές προτιμούν τα αυθεντικά προϊόντα από τις απομιμήσεις, γι΄ αυτό αν οι πολίτες θέλουν να ψηφίσουν Μητσοτάκη να τον ψηφίσουν απευθείας, γιατί να πάνε στην κ. Γεννηματά; ανέφερε. Η κ. Γεννηματά διέλυσε όλη την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, της Κεντροαριστεράς, τόνισε.

Παύλος Χρηστίδης-εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ

Δεν ισχύει αυτό που υποστηρίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος ότι του ζητήθηκε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ, προκειμένου να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ, Παύλος Χρηστίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος εκφράζει μια πικρία για τη διαγραφή του και λέει και μια κουβέντα παραπάνω, σημείωσε. Ο κ. Χρηστίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Κουίκ και στην κ. Κουντουρά που παρέμειναν υπουργοί, ενώ το κόμμα τους έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τους πολιτικά υπολείμματα. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την τοποθέτηση ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με την δεξιά, ο κ. Χρηστίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Μανιός-βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Η αποδοχή της Συμφωνίας δίνει μια απάντηση στον ελληνικό λαό, ότι υπάρχει μια κυβέρνηση της αριστεράς που λύνει προβλήματα που κάποιοι δεν τολμούν να τα λύσουν. Και προκειμένου να πέσει αυτή η κυβέρνηση τίποτα δεν θα δέχονταν,  δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη.
Να θυμηθεί ανέφερε ο κ. Μανιός- τι έλεγε η μείζων αντιπολίτευση το 2017 που εγκαλούσε ο κ.Μητσοτάκης τον κ. Λεβέντη ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η εθνική γραμμή για το ζήτημα, ενώ η εθνική γραμμή έλεγε ότι είναι το erga omnes για όλες τις χρήσεις και αλλαγές που πρέπει να γίνουν που απαλείφουν τον αλυτρωτισμό τους, πρόσθεσε.
Η Συμφωνία αυτή είναι πιο ωφέλιμη για την Ελλάδα απ, ότι ήταν η εθνική γραμμή, σημείωσε.
Θα έπρεπε να υπάρξει και μια τοποθέτηση του κ. Καραμανλή και του κ. Σημίτη, να πουν τι είχαν συμφωνήσει. Η σιωπή δεν είναι χρυσός, τόνισε.