Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 21.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 21.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ανδρέας Νεφελούδης – Γενικός γραμματέας  του υπουργείου Εργασίας

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Εναλλακτικά» με την Έλενα Καραγιάννη και την Αρετή Μπίτα,  για τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου προστασίας και ασφάλισης στον κλάδο των εργαζομένων στη διανομή φαγητού.
Ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τις συλλογικότητες και τα συνδικάτα για τέσσερα με πέντε βασικά θέματα που άπτονται της διασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων, σύντομα και πάντως πριν την άνοιξη θα υπάρξει νομοθέτημα που θα περιλαμβάνει τα κρίσιμα αιτήματα των απασχολουμένων στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Εκτίμησε δε,  ότι το βασικό εργαλείο στην εφαρμογή της εγκυκλίου είναι ότι ο εργοδότης θα δεσμεύεται εγγράφως ότι θα καλύπτει τους κινδύνους του επαγγέλματος, αλλιώς με τη συνδρομή του ΣΕΠΠΕ, θα καταβάλλει πρόστιμο.

Σταύρος Αραχωβίτης – υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Είναι γεγονός ότι το ΚΙΝ.ΑΛ νιώθει την μεγάλη πίεση της δημιουργίας αυτού του προοδευτικού πόλου και όσο φυλλορροεί το ΚΙΝ.ΑΛ προφανώς δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο των ΜΜΕ λέγοντας ότι δυστυχώς δεν παίρνουν την έκταση που τους αναλογεί στα ΜΜΕ τα «φαινόμενα Τσουκάτου».
Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις στελεχών της κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός επεσήμανε ότι μετά την συμφωνία των Πρεσπών άρχισε να ξεχωρίζει ποιος είναι με την πρόοδο και ποιος με την συντήρηση.
Από τη μια είναι ο προοδευτικός πόλος με κορμό, μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο πόλος της συντήρησης της ακροδεξιάς και του χθες, σημείωσε.
Ερωτηθείς για τα θέματα του υπουργείου του ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι από τον Δεκέμβρη ρυθμίσαμε την προστασία των επιδοτήσεων (ένα πάγιο αίτημα των μπλόκων), καταργήσαμε το τέλος επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και μειώσαμε τις εισφορές.
Έχουν παρθεί τα μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες για τα καύσιμα.
Μέσω του προγράμματος διανομής σχολικών γευμάτων ο υπουργός είπε ότι 153.000 γεύματα για τη νέα σχολική χρονιά θα έχουν μέσα και ελληνική φέτα και ελληνική γραβιέρα, είναι μια παρέμβαση που θα τονώσει την ζήτηση  των ελληνικών προϊόντων.

Νίκος Τόσκας – πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το ΚΙΝ.ΑΛ έκανε το στρατηγικό λάθος εδώ και 3,5 χρόνια να κινείται προς την κατεύθυνση της ΝΔ και γι΄αυτό ο κόσμος του το άφησε και το αφήνουν και στελέχη του, υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Αλφόνσο Βιτάλη, Ανδρέα Παπασταματίου, Στεφανία Χαρίτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σημείωσε πως το μεγάλο ζητούμενο πλέον είναι να αντιπαραταχθεί το προοδευτικό μέτωπο με το δεξιό και ακροδεξιό μέτωπο.

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ και την Ν.Α Ευρώπη ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο για την Τουρκία να εμπλακεί στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Πρόσθεσε ότι κάνει κινήσεις που αποβλέπουν στο να μπει και αυτή στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων και σημείωσε πως η Τουρκία χρησιμοποιεί την ισχύ της ως μεγάλη χώρα και προσπαθεί να διεκδικήσει, όχι μέσα από το Διεθνές Δίκαιο, αλλά με άλλους τρόπους.

Θόδωρος Παπαθεοδώρου – βουλευτής, ΚΙΝ.ΑΛ

Αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα φτιάξει το προοδευτικό μέτωπο με πολιτικά στελέχη που δεν έχουν καμία εκλογική βάση και εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και οι οποίοι τον καθύβριζαν πολιτικά και αν νομίζει κάποιος ότι αυτό είναι προάγγελος ενός προοδευτικού μετώπου, -με συγχωρείτε- αλλά αυτό νομίζω ότι είναι πολιτικό καρναβάλι, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Το ΚΙΝ.ΑΛ έχει σαν βασικό του κορμό το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Παπαθεοδώρου σε ερώτηση για το επερχόμενο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Κατερίνα Μπακογιάννη – εκπρόσωπος Τύπου, το ΠΟΤΑΜΙ

Το ΠΟΤΑΜΙ θα αντέξει στην εκλογική μάχη, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Κατερίνα Μπακογιάννη στο Πρώτο πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το ΠΟΤΑΜΙ είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, εφόσον όμως μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο για να κάνουμε κάποια πράγματα για τη χώρα. Δεν θα μπούμε σε συνεργασίες οι οποίες στόχο θα έχουν το πόσες υπουργικές καρέκλες θα πάρει το κόμμα, σημείωσε.