Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 21.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 21.05.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Κατερίνα Μπακογιάννη Εκπρόσωπος Τύπου από το «ΠΟΤΑΜΙ»

Οι  ευρωεκλογές είναι για εμάς η μάχη των μαχών,  έχουμε μια ανοδική τάση τις τελευταίες μέρες, μετά την περιπέτεια με το ΚΙΝΑΛ, επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου από το «ΠΟΤΑΜΙ» Κατερίνα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Η κ. Μπακογιάννη, επεσήμανε ακόμα πως «προσπαθήσαμε να συμπορευτούμε με την κεντροαριστερά για την οποία όλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους», ενώ αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τις επιπτώσεις που είχε στη κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, σημείωσε πως «ήταν μία καλή συμφωνία η Συμφωνία των Πρεσπών, πήραμε πίσω το όνομα. Η Μακεδονία είναι ελληνική, οι «άλλοι» είναι Βόρεια Μακεδονία».

Σοφία Ζαχαράκη – Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Η ΝΔ εγγυάται το πρόγραμμά της. Αυτό αναφέρεται σε λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, ανάπτυξη που μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνιμους μηχανισμούς στήριξης όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Σε ερώτημα για το αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και αν τηρήσει τα ψηφισμένα μέτρα η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει σταθερός μηχανισμός ενίσχυσης σε αυτούς που έχουν ανάγκη είναι να υπάρξει ανάπτυξη και ένα διαφορετικό οικονομικό μείγμα. Και αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κάθε κόμμα που ψηφίζεται την Κυριακή ψηφίζεται για το πρόγραμμά του, σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.
Σε ό,τι αφορά την ρύθμιση των 120 δόσεων υπογράμμισε ότι είναι επιφυλακτική ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου, γιατί χάθηκε πολύς χρόνος και πρόσθεσε ότι είναι ευχή είναι να λειτουργήσει το μέτρο.
Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές επεσήμανε ότι καλεί τους νέους να ακούσουν όλα τα προγράμματα των κομμάτων, να απαντήσουν στο ποιες είναι οι ανάγκες τους και να πάνε να ψηφίσουν. Και εκτίμησε ότι η ΝΔ θα έχει μια καθαρή νίκη την Κυριακή.

Θόδωρος Καράογλου – Πρώην υπουργός της ΝΔ

Μια διαφορά πάνω από 3,5 μονάδες υπέρ της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσει την πολιτική αλλαγή αλλά και τη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.