Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 28.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 28.02.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Νίκη Κεραμέως – βουλευτής Επικρατείας, ΝΔ

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με πρωτοφανή τρόπο να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια αυστηρά προσωπική υπόθεση. Ο κος Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, η κομματική του ιδιότητα δεν υφίσταται μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του, πλην όμως υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας, η υπόθεση πάει στο Εφετείο. Θα σεβαστούμε απόλυτα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, επεσήμανε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Σε ό,τι αφορά την έλευση του κ. Μοσκοβισί και την δόση που πρέπει να πάρει η χώρα μας η κ. Κεραμέως είπε ότι οφείλεται στη χώρα μας 1 δις ευρώ και δεν δίνεται, γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ακόμη, κάτι που -όπως εξήγησε- σημαίνει ότι οι δανειστές δεν είναι ικανοποιημένοι.
Ερωτηθείσα για τον χρόνο των εκλογών η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι αν οι εκλογές γίνουν αργότερα του Μαΐου, τότε η κάλπη της ευρωβουλής, πρέπει να λάβει έναν χαρακτήρα και εθνικής κάλπης.

 

Γιάννης Ραγκούσης – πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ

Όνειδος και στίγμα αποτελεί η αντίδραση της ΝΔ στην υπόθεση του πρώην βουλευτή της, Νίκου Γεωργιάδη. Πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα και ηθική κατάντια του κόμματος, δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
Ο κ. Ραγκούσης είπε επίσης ότι αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα και η τοποθέτηση του γραμματέα της ΝΔ περί σκευωρίας. Το ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέδρασε σημαίνει ότι αυτή η τοποθέτηση είναι και επίσημη θέση της ΝΔ. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Αυγενάκης είναι να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Διότι, εδώ μιλάμε για καταδικαστική απόφαση και υπόθεση παιδεραστίας. Γιατί τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ σιωπούν σε ένα τέτοιο μείζον πολιτικό ζήτημα; αναρωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης.
Τέλος ο πρώην υπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σε όλους ανεξαιρέτως και αυτό γιατί πίσω από αυτή την κίνηση κρύβονται πολλές offshore, ιδιοκτήτες χιλιάδων ακινήτων.

 

Πρόδρομος Προδρόμου – κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυπριακής Δημοκρατίας

Τα αποτελέσματα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, θα είναι καταλυτικά για την θέση της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη, επεσήμανε σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Αλφόνσο Βιτάλη, Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου. Τόνισε επίσης, ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί και σε αδειοδοτημένα και μη αδειοδοτημένα ακόμα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως εάν η Τουρκία ξεκινήσει γεώτρηση, όπως απειλούσε, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, αυτό θα είναι αρνητική εξέλιξη, θα είναι εισβολή. Είμαστε σε εγρήγορση, υπάρχει το Διεθνές Δίκαιο και εδώ σε ότι αφορά την Τουρκία, μιλάμε για την μειοψηφία του ενός, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου, ο οποίος σημείωσε ότι χρειάζεται όμως προσοχή να μην προσχωρήσουμε στη λογική της τεχνικής κρίσης που μεθοδεύει η Τουρκία για να εκφοβίζει εταιρείες και μέρη. «Δεν υπάρχει τίποτα διεκδικήσιμο», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.