Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 30.01.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 30.01.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Μάριος Γεωργιάδης – βουλευτής, Ένωση Κεντρώων

Ο Μάριος Γεωργιάδης, βουλευτής της Εν. Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση» είπε ο κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας ως τεκμήριο την χθεσινή διακοπή στη Βουλή προκειμένου, αντί ψηφοφορίας δι’ εκφωνήσεως από τους εισηγητές των κομμάτων, να γίνει σήμερα ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ που αφορά το ΑΣΕΠ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία.
«Δεν έχουμε βγει από το μνημόνιο» υποστήριξε ο βουλευτής της Εν. Κεντρώων λέγοντας ότι «και για τον κατώτατο μισθό, ρωτάμε τους δανειστές». Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι κάποια σημαντική αύξηση αυτή στον κατώτατο μισθό, αλλά παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του, ότι μπορεί να μην την αντέξουν κάποιες επιχειρήσεις.

 

Ανδρέας Ξανθός – υπουργός Υγείας 

Στοίχημα εθνικής σημασίας η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, δήλωσε στη Φωνή της Ελλάδας και στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Διάθεσή μας πρόσθεσε δεν είναι να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, υπάρχουν ακόμη ανοιχτές πληγές, οι οποίες σιγά σιγά επουλώνονται. Αδύναμος κρίκος του συστήματος είναι τα επείγοντα περιστατικά.
Έχουμε προκηρύξει 520 θέσεις γιατρών για τον τομέα αυτό, σημείωσε ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά το θέμα με τα ράντζα και τις σκηνές που σημειώθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, ο κ. Ξανθός είπε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, το θέμα αντιμετωπίζεται με την ενίσχυση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, αλλά και της αύξησης των κλινών. Αναφορικά με το ζήτημα των σκανδάλων στο χώρο της υγείας ο υπουργός μίλησε για αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες και πως όσοι μιλούν για πολιτική σκευωρία έχουν ένοχη πολιτική συμπεριφορά. Επιπλέον για το ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε πως μια ομάδα του λειτουργούσε με όρους μαφίας.

Φωτεινή Βάκη – κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη η πλειοψηφία. Μετά βέβαια το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ υπάρχει μια ιδιότυπη κατάσταση την οποία η δημοκρατία τη λύνει , δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία. Υπάρχει μια μάζα ανεξάρτητων βουλευτών οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο κόμμα και όταν προκύπτουν θέματα υπερψήφισης με κάποιες διατάξεις ενός νομοσχεδίου γίνεται ονομαστική ψηφοφορία και την οποία μπορεί να ζητήσει ο πρόεδρος της Βουλής.
Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που είπε ότι ο πρωθυπουργός προσβάλλει την Ελλάδα στηρίζοντας τον Μαδούρο σχετικά με τα γεγονότα στη Βενεζουέλα η κ. Βάκη ανέφερε ότι θεωρεί ότι τα προβλήματα της δημοκρατίας θεραπεύονται με περισσότερη δημοκρατία και όχι με πραξικοπήματα από άλλες χώρες.

Μανώλης Συντυχάκης – βουλευτής ΚΚΕ

Το ΚΚΕ λέει ότι πρέπει να είναι υποψιασμένος ο λαός, διότι τα μελλούμενα δεν είναι καθόλου θετικά, μιλάμε γα προνομοθετημένα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι λένε ότι ισχύουν μέχρι το 2060,  είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Γιώργο Πίκουλα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη.
Ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του για να ανακτήσει τις απώλειες και πρέπει να υπάρξουν ρήξεις, ανατροπές στο πολιτικό οικονομικό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, η εργατική τάξη με τους συμμάχους της να διεκδικήσουν την εργατική λαϊκή εξουσία, σημείωσε. Το ΚΚΕ σε πάει πιο πέρα, σου δίνει προοπτική, να αλλάξουν τα κλειδιά της οικονομίας χέρια, επεσήμανε.