Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 31.01.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 31.01.2019

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Ανδρέας Νεφελούδης – Γ.Γ. υπουργείου Εργασίας

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έμποροι και βιοτέχνες με τα συλλογικά τους όργανα που συμμετείχαν στο διάλογο θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού και είχαν εισηγηθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου
Στις επιχειρησιακές συμβάσεις των μεγάλων επιχειρήσεων σε καμία από αυτές ο κατώτατος μισθός δεν είναι κάτω από 800 ευρώ και δεν υφίσταται πρόβλημα με τις ασφαλιστικές εισφορές, σημείωσε.
Έχουμε ψηφίσει μέτρα ελάφρυνσης της φορολογίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας, επεσήμανε ο κ. Νεφελούδης.

 

Θανάσης Παπαχριστόπουλος – βουλευτής, ΑΝΕΛ

Θα παραιτηθώ αύριο, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου. Ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον κ. Κουίκ και δεν γνωρίζει αν θα ορκιστεί βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Για μένα -επεσήμανε – ήταν κώδικας συμπεριφοράς ότι αυτή η έδρα είναι δανεική, εκλέχτηκα με αυτό το κόμμα και από τη στιγμή που είχα κομβική διαφωνία με το κόμμα, όφειλα να παραδώσω την έδρα.
Ερωτηθείς για το αν πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ σκοπεύουν να ενταχθούν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαχριστόπουλος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι κάθε βουλευτής κρίνεται από τις επιλογές του.
Σε ερώτηση επίσης για το αν θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα ήταν τιμητικό για τον ίδιο ο πρωθυπουργός της χώρας και ένα κόμμα που δεν έχουν ακουμπήσει δημόσιο χρήμα να του κάνουν πρόταση να υπηρετήσει με την μάχη του σταυρού. Αν εκτιμηθεί η δουλειά που έκανα εδώ και 4 χρόνια θα είναι τιμητικό για μένα να μπω στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας την μάχη του σταυρού, τόνισε.

 

Ράνια Σβίγκου – εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Είναι μια διαρκής προσπάθεια η κοινοβουλευτική διεύρυνση , δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Γιώργο Πίκουλα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη.
Αν η ΝΔ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση μπορεί να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, επεσήμανε. Αυτό το φοβήθηκε το προηγούμενο διάστημα, θαρρώ ότι θα το φοβηθεί και το επόμενο διάστημα, έχει όμως αυτό το κοινοβουλευτικό όπλο στα χέρια της και αν θέλει να διαπιστώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να το κάνει, σημείωσε η κ. Σβίγκου.

 

Χριστόφορος Βερναρδάκης – υπουργός Επικρατείας

Τα κόμματα που έχασαν τους βουλευτές τους θα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και σήμερα μετά από τροποποίηση στον κανονισμό της Βουλής που θα γίνει ύστερα από συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις τις επόμενες μέρες, είπε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
Κατά συνέπεια πρόσθεσε ο υπουργός και κάθε πολιτικός αρχηγός θα εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα και τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού κόμματος. Δεν θέλουμε να διαλύσουμε κανένα κόμμα, σημείωσε. Το διαζύγιό μας με τους ΑΝΕΛ δεν είναι δήθεν, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Αναφορικά με τα όσα λέει ο κ. Καμμένος στις συνεντεύξεις του ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα απαντά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ όταν ξεπερνά τα όρια της ευπρέπειας και δυστυχώς, εξήγησε, βλέπουμε μια διολίσθηση σε αυτή την αντίδραση. Ο Πάνος αδικεί τον εαυτό του, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του δεν του κάνουν καλό. Θα τον αντιμετωπίσουμε πολιτικά και όχι ως γραφικό και βέβαια θα υπερασπιστούμε τους ανθρώπους στους οποίους επιτίθεται με χυδαιότητα, όπως την κ. Κουντουρά, ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης. Σε ό,τι αφορά τις ψηφοφορίες στη Βουλή διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη και η απάντηση θα είναι θεσμική: Με ονομαστικές ψηφοφορίες αλλά και με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής, ώστε να προσμετρώνται στην ψήφο των εισηγητών και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Δένδια ο υπουργός είπε ότι, ο κ. Μητσοτάκης έχασε το χώρο του κέντρου όμως η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ καταδεικνύει ότι, η κεντροδεξιά έχει ακόμα σφυγμό στην ΝΔ.

 

Κώστας Ζαχαριάδης – διευθυντής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Η παρούσα κυβέρνηση έχει καθαρή πλειοψηφία, δήλωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, προσθέτοντας την εκτίμησή του ότι υπάρχει πολιτικό έδαφος ώστε να υπάρχουν ευρύτερες πλειοψηφίες του 151 και 155 βουλευτών και αυτό είναι μια πολιτική πρόκληση και για εμάς και για τις άλλες ΚΟ, όπως είπε χαρακτηριστικά.